CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de yaptığı konuşmada, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinde Esnaf ve Sanatkarlar ve Diğer Bağımsız Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kurumu'na (Bağ-Kur) prim ödeyenlere de yer verilmesi gerektiğini söyledi.

Ömer Fethi Gürer, EYT düzenlemesinde Bağ-Kur’lularda aranan 9 bin gün prim şartının Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirtti, bu konuda yeniden bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

Gürer, 2000 yılı öncesi vergi kaydı olup Bağ-Kur tescili yaptırmayanlar için geriye dönük tescil hakkı verilmesi gerektiğini belirtti. TBMM Genel Kurulu’nda söz olarak bir konuşma yapan Gürer, bu konuda Bağ-Kur'lular taleplerini gündeme getirdi.

Erciyes Üniversitesine 144 sözleşmeli personel alınacak Erciyes Üniversitesine 144 sözleşmeli personel alınacak

ANAYASA'NIN EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI

Vergisini ödediği yılların tescil edilmesinin Bağ-Kur’luların mağduriyetlerinin sona ermesini sağlayacağına değinen Ömer Fethi Gürer, “2000 yılı öncesi vergi kaydı olup Bağ-Kur tescili yaptırmayanlar için geriye dönük tescil hakkı verilmesini Bağ-Kur'lular talep etmektedir. Vergisini ödediği yılların tescil edilmesi mağduriyetlerin sona ermesini sağlayacaktır. 500 bine yakın vatandaşı doğrudan etkileyecek bu düzenleme yapılmalıdır. EYT düzenlemesinde Bağ-Kur'lularda aranan dokuz bin gün prim günü şartı Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırıdır, Sosyal Güvenlik Kurumunda olduğu gibi bu konuda da düzenleme sağlanmalıdır" teklifinde bulundu.