1999 yılında gelen yeni kararla birlikte EYT'ye yaş sınırı getirilmiştir. Dünyada ilk defa yasaların geriye doğru işlediğine şahit olduk. EYT'liler, yaklaşık 23 yıldır milyonlarca kişinin mağduriyet yaşamasına neden olan bu düzenlemenin kaldırılmasını talep ediyor. Yani prim gününü dolduran bir kişi devletin belirlediği yaş sınırına takılı kalmadan emekli olması isteniliyor.

Uzun süredir hükümetin gündeminde olmayan EYT yasası, EYT Federasyon Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, Genel Başkan Yardımcısı Alper Özüpak ve yönetimdeki kişilerin mücadelesiyle artık gündemden düşmüyor. Kazanılmış haklarını geri alabilmek için çaba sarfeden EYT'liler sosyal medyadan Tv programlarına hatta ve hatta siyasetçilere kadar her alandaki kişilerle iletişime geçiyor. Tüm bu çabaların sonucunda EYT yasasının çıkacağı tahmin ediliyor. 

Siyaset kanadında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "EYT konusu gündemimizde yok" derken AK Partili Muhammed Emin Akbaşoğlu, "3600 ek gösterge çıktıktan sonra EYT konusuna da çözüm getireceğiz." demişti. İktidar, EYT yasasına ilişkin net bir karar vermiş değilken muhalefet EYT'lilere birçok vaatte bulunmaya başladı. CHP başta olmak üzere İYİ Parti, BBP ve Yeniden Refah Partisi, seçimleri kazandıkları takdirde EYT yasasını çözeceklerini işaret ediyor. 

Levent Atasoy: Ücretli öğretmenler adı altında ucuz işçi çalıştırılıyor Levent Atasoy: Ücretli öğretmenler adı altında ucuz işçi çalıştırılıyor

Gözler 2023'e çevrilmiş durumda...