Uzun yıllardır devam eden bir sorun olan EYT konusu ülkenin de gündem,nde. Tüm EYT mağdurları çıkacak yasayı bekliyor. EYT'lilerin her zaman yanında olan isim ise Gönül Boran Özüpak oldu.

Belediye İştiraki ve Taşerona kadro talebiyle basın açıklaması! Belediye İştiraki ve Taşerona kadro talebiyle basın açıklaması!

EYT Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, katıldığı bir Youtube kanalında EYT sorununa dair merak edilenleri yanıtladı. Gönül Boran Özüpak "Ekim ayında EYT meclise gelir mi?" sorusuna "Gerçekten çok mücadele ettik. Bugün gelinen süreçte yıllardır iktidarımıza ulaşma gayreti içindeydik. Her defasında denildi ki, muhalefet partileri bizlerin davasına inandılar ve sizinle birlikte çözüm önerilerimizle varız dediler. Artık 2022'nin özellikle son 3 ayında 'Gündemimizde yok denilen safhada biz bugün artık onların çalışma masasında onları çalıştırıyoruz. Beklemeye sabretmeye tahammülümüz kalmadı. Çok mağdur edildik. Çalışma Bakanımız 2022 sonu dedi. Eğer yetişmezse Ocak ayında meclise gelebilecek dedi." ifadeleriyle yanıt verdi.

"Bu mücadelede 9 yıldır var olan biriyim"

Gönül Boran Özüpak devamında ise şunları kaydetti:

"Sayımız 4,5 milyon. Sayımızın da Bakanlığın açıkladığı gibi bir sayı olmadığını biliyoruz. SGK Uzmanı Özgür Erdursun ile yaptığımız çalışmada 4,5 milyon diyoruz. Hemen emekli olacak kişi sayısı 700 bin ila 1 milyon arasında. "

"Gönül Boran Özüpak olarak bu mücadelede 9 yıldır var olan biriyim. 10 yıllık da yaş haddine tabiyim. Gerçekten verdiğimiz mücadelede seçim zamanlarında tozlu raflardan indik. Muhalefet partilerinin hatta şu anda Cumhur ittifakında olan muhalefe partisinin de yıllarca gündeminde olduk. Maalesef siyaset şu aşamasında EYT olsun ya da birçok mağduriyetin varlığıyla olsun çok mu güven veriyor? Açıkçası ben kendi adıma söyliyim. Bir şeyler havada kalıyor. Bu siyasetin içinde mağduriyet yaşayan vatandaşlar her seçim döneminde gündeme gelmesi her seçim döneminde sorunu çözeceğiz diyip de vaatte kalması üzücü anlar yaratıyor. Eğer iktidarımız samimi ise bu sorunu seçim malzemesi yapmadan bizim haklarımızı tastamam vermek zorunda."