Birlik ve beraberliklerini güçlendirmek adına EYT'liler Aydın'da bir araya geldi.

Organizasyonuna EYT Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Avcı ve EYT Federasyonu İzmir il temsilcisi Veciha Biçer ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Kahvaltının ev sahipliğini üstlenen Söke EYT Temsilcisi Aydın Akalın, yaptığı kısa konuşmada, “kahvaltımıza iştirak eden herkeze teşekkür ederiz. Birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için bu kahvaltıda buluştuk” dedi.

EYT Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Avcı da şunları söyledi:

“EYT Federasyonu Söke İlçe temsilciliğimizin düzenlemiş olduğu kahvaltıda birlik beraberlik ve dayanışma düşüncesiyle bir araya geldik. Yıllardır sürdürülen mücadelemizde dünden bugüne hangi aşamalardan geçtiğimizi Türkiye’nin en büyük STK’sı haline gelirken ne kadar büyük emeklerin verildiğini hepimiz biliyoruz.

5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor! 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor!

22 ilde kurulan derneklerimizle birlikte oluşturduğumuz Genel Başkanımız sayın Gönül Boran Özüpak öncülüğünde kurduğumuz federasyon bünyesinde yurdun büyük bir bölümüne yayılarak bu derneklerin dışında 45 il ve ilçe temsilcilikleri ile birlikte ellerimizden alınan haklarımızı geri alabilmek ve bundan sonra yasanabilmesi muhtemel mağduriyetlerin önüne geçebilmek için tek vücut olarak sesimizi duyuruyoruz.

Burada en önemli noktalardan biri de bizim ellerimizden alınan emeklilik hakkımız ve 2008 yılında çıkarılan 5510 sayılı kanunla aylık bağlama oranlarının yarı yarıya düşürülmesi sonucu emekli olsak bile alacağımız maaşların geçim için yeterli olmayacağı açık açık ortadadır. Bu nedenle hem EYT hem de ABO’nun düzeltilmesi için her alanda mücadelemizi veriyor ve vermeye devam edeceğiz. Bizler yola çıktığımız ilk gunden beri ne konuştuysak bugünde aynı şeyleri konuşuyor ve taleplerimizi yineliyoruz.

Biz bu davanın çözümü için sosyal adalet ilkesine bağlı kalınarak 99 öncesi hakların geri verilmesini istiyoruz. Bizlere sunulacak herhengi bir formül yada şartı kesinlikle kabul etmiyoruz. Emeğin pazarlığı olmaz. EYT haktır, çözümü tektir.”