EYT’liler bu kez taleplerini CİMER üzerinden Çalışma Bakanlığına iletiyor.

Konuyla ilgili olarak EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, sosyal medya hesabından bir çağrıda bulundu.

“Yok ayrı gayrımız! EYT mağduru da biziz, staj mağduru da biziz, ABO mağduru da biziz. Sonuna kadar mücadelede birlikteyiz” diyen Özüpak, EYT’lilere şu çağrıyı yaptı:

“Aşağıdaki metni kopyala yapıştır yaparak CİMER’e e-devlet üzerinden Çalışma Bakanlığımızı seçerek gönderiyoruz.

Staj ve çıraklık mağdurları İstanbul’da köşe kapmaca oynadı Staj ve çıraklık mağdurları İstanbul’da köşe kapmaca oynadı

Sayın Bakan Vedat Bilgin,

8 Eylül 1999 tarihinde yürürlüğe giren 4447 sayılı yasanın ilgili maddesi gereğince, geriye aleyhimize işletilerek mağdur edilen EYT’li ve Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşıyım.

Sayın Çalışma Bakanımız;

Yaptığınız açıklama net olmamakla birlikte “siyasi bir karar’ diye ifade ettiğiniz EYT mağduriyeti STAJ ve ABO ile birlikte TOPLUMSAL BİR YARADIR.

Açıklamalarınızda samimiyet ve netlik olmamasından anladığımız üzere yeni mağduriyetler oluşturacağı kaygısı yaratmaktadır.

BEDELİ PEŞİNEN ödenmiş haklarımız üzerindeki söylemleriniz güven telkin etmemektedir.

Toplumun kanayan yarası haline gelen EYT mağduriyeti , Aylık Bağlanma oranlarının yarattığı sosyal yardım niteliğinde bağlanan emekli maaşlarının ve çocuk yaşta çalışma hayatımızın Stajla başlayıp, Stajın SSK başlangıcı olarak kabul görmemesi , işsizlik sorunu ile Aile bekası sarsılan, çalışanların yaşından dolayı her an işsiz kalma durumu ile mağduriyet üstüne mağduriyet yaşatmaktadır.

EYT ‘ liler olarak, hazırlanan çözüm konusunun Yeni mağduriyetler yaratılmadan, Aylık bağlanma oranları ile bağlanacak emekli maaşlarının, İnsanca yaşayabileceğimiz bir maaş olarak bağlanması ve Staj zamanında aldığımız numaranın SSK başlangıcı sayılmasını;

TEK FORMÜLÜN FORMÜLSÜZ çözümüyle Aralık ayında değil, aciliyeti bakımından bir an önce, derhal, hemen bugün TBMM’ ne getirilmesini talep ediyoruz.

Mağduriyetin Konusu HAK’tır. Haklı taraf olarak yaşadığımız sıkıntıların en ivedi şekliyle sonlandırılmasını bekliyoruz.”

TWİTTER’DA DÜNYA GÜNDEMİNDE

EYT’liler aynı anda twitter üzerinden de bir etiket etkinliği başlattı.

EYT’lilerin “#EYTdenCİMEReMesaj” etiketiyle attığı mesajlar kısa sürede dünya gündemine girdi.