Emeklilikte Yaşa Takılanlar bir diğer ismiyle EYT'lilerin hükümetten bir talebi var. Basına EYT üzerinde durulan formüller sızdırılırken EYT'liler bu konudaki düşüncelerini ifade etti. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz

İlk olarak formül istemediklerini yalnızca gasp edilen haklarının geri iade edilmesi gerektiğini söylediler. 

1999 yılında çıkan yasayla beraber emekli olacak binlerce kişi yaş sınırının getirilmesiyle büyük bir mağduriyet yaşamıştı. 20 yıla aşkın süredir yaş sınırının ortadan kaldırılarak açlık sınırının üzerinde aylık bağlanmasını talep eden EYT'liler mücadelenin sonuna yaklaştı. 

HÜKÜMET EYT'LİLERİN SESİNE KULAK VERDİ! AMA NASIL?

"Bizi görmeyenleri biz de görmeyeceğiz. Sesimizi duymayanlara biz de kulak vermeyeceğiz..." diyen EYT'liler son düzlükte. Uzun süredir verdiği mücadelenin sonuna yaklaştı. 

Hükûmet EYT'lilerin sesine yıllardır kulak vermemişti. Uzun süredir seslerini duyurmaya çalışan EYT'liler bu sefer amacına ulaştı. EYT Federasyonu çatısı altın milyonlarca EYT'liyi temsil eden Gönül Boran Özüpak gerek muhalefet gerekse iktidar olsun her masada bulundu. Her kanadı dinledi ve ne istediklerini defalarca kez belirtti. Formül üzerinde durulmasının hiçbir anlamı olmadığını, yaş sınırının ortadan kaldırılarak insanca geçinebilecekleri aylıklar bağlanması gerektiğini dile getiren EYT'liler sözün bittiği yerde.

Bakalım ilerideki süreçte hükümet EYT'lilerin sesine kulak verecek mi? Cevabını hep birlikte göreceğiz.