CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Staj mağdurlarına büyük destek CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Staj mağdurlarına büyük destek

Milyonlarca EYT'linden biri olan Halil Avcı, Amerika'nın Sesi adlı YouTube kanalına röportaj verdi. Avcı 1 senedir işsiz olduğunu ve 99 yılında getirilen yeni yasayla birlikte hak kaybına uğradığını söylüyor.

Şu anki Türkiye standartlarında iş bulurken aranan kriterlerin başında yaş geldiğini belirten Avcı, 20 ila 30 yaş arası kişilerin iş alımı gerçekleştiğini dile getirdi. Özellikle 50 yaş üzerindeki kişilerin işsiz olduğunu vurguladı. 

15 Mayıs'ta Maltepe mitinginde yer alan Halil Avcı, "O kadar bunaldık ki bu hayat çekilmez bir hal aldı" ifadelerini kullandı. 

Kastamonulu mavi yakalı EYT’li Avcı, ‘‘Normalde bugün benim askerden dönen çocuğumu karşılamam için Gebze Otogarı’na gitmem lazım. Ben birlik ve beraberlik olması için arkadaşlarımızı desteklemeye geldim. Yalnız bırakmamak için elimden gelen çabayı sarf ettim. Dört tane çocuğum var. Biri üniversite okuduktan sonra askerden dönen. Diğer üç tane çocuğumdan birisi çalışmakta, birisi lisede, diğeri de lisede. Üniversiteye hazırlanmakta olan kızımın üniversite masraflarını karşılayabilmem için emekli olmalıyım. İki numara oğlum çalışıyor. Asgari ücret almakta aile geçimini o sağlıyor. Ara sıra da eşim temizlik işlerine, ev temizliğine gitmekte. Onlara da acıyorum ama elimde bir şey yok bu durum beni kahrediyor’’ diye konuşuyor.