Uzun süren mücadeleden sonra kazanılmış haklarına kavuşan emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), yasanın Resmi Gazete'de yayınlanması için günleri sayıyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) düzenlemesinin detaylarını açıklayarak, "2 Milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor. Herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır" açıklamasında bulundu. Bu açıklamayla sevinen milyonlarca EYT'li haklarına kavuşacağı gün için gözünü yetkililere dikti. 

AK Parti'li Akbaşoğlu: EYT teklifimizi muhtemelen önümüzdeki hafta TBMM'ye  sunacağız

Akbaşoğlu tarih verdi!

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, bakanlığın teknik çalışmayı tamamlamasından sonra düzenlemenin kanun teklifi haline getirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi. 

"Bu bir süreç. Sözleşmelilere kadro düzenlemesinden sonra EYT düzenlemesini muhtemelen önümüzdeki hafta Meclise sunacağız." diyen Akbaşoğlu, Meclis Genel Kurulu takvimine işaret ederek net bir tarih vermedi.

Akbaşoğlu, teklifin şubat ayında yasalaşmış olacağını belirterek, "Mart ayında EYT’li kardeşlerimiz maaşlarını alacak." diye konuştu.

Vedat Bilgin'den EYT için çok önemli tarih açıklaması! - EMLAK 365

Bakan Bilgin, ''Meclis'in iradesinde'' dedi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda gazetecilerin EYT düzenlemesinin Meclis'e geleceği tarihle ilgili, "Bizim gruptaki arkadaşlarımız, milletvekillerimiz konuyu tartışıyorlar, inceliyorlar. Onlar değerlendirip komisyona gönderecekler." dedi.

EYT düzenlemesiyle ilgili Bakanlıkla alakalı bir durumun kalıp kalmadığını sorusunu Bilgin, "Yok. Meclis'te." diye yanıtladı.

Bilgin, düzenlemenin Meclis'e ne zaman sunulacağına yönelik soru üzerine "Meclis'in iradesinde. Bizden top çıktı." diye konuşu.

Bakan Bilgin, bundan sonraki aşamayı takip etmediklerini, konunun grupta değerlendirildiğini vurgulayarak, "Mart ayında artık neticelenir diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

IMF'den Türkiye açıklaması: Yürürlükteki reform programını destekliyoruz IMF'den Türkiye açıklaması: Yürürlükteki reform programını destekliyoruz

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir? İşte Nurettin Nebati  hakkında bilgiler... - Ekonomi Haberleri

Bakan Nebati, ''Biz hazırız'' dedi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Cumhurbaşkanı’mızın bu konudaki duruşu belliydi. Biz EYT ile ilgili tedbirimizi aldık. Hazırlandık. Biz hazırlıklıyız. Süreç tamamen kendi mecrasında yürüyor. Yasa çıktıktan sonra Çalışma Bakanlığı tarafından tamamlanması gerekiyor. Zannedersem yasa önümüzdeki ay ete kemiğe bürünmüş olur. Biz hazırız." açıklamasında bulundu.

CHP'den EYT çağrısı: Hodri meydan! - Norm Haber

CHP, ''Bir saatte çıkaracağız'' dedi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Bir EYT var. ‘Kasım’ dediler, ‘Aralık’ dediler, ‘Ocak’ dediler, ‘Şubat’ dediler. Hala ortada bir şey yok. Hala Meclis’e gelmiş bir şey yok. AK Parti grup başkan vekilleri ‘Tarih veremeyiz’ diyorlar. Niye? İktidar, muhalefet yoklama istiyormuş’ diyor. İşine gelen kanunu, limanları Katarlara peşkeş çekerken çoğunluğuna 1 saatte çıkarmıyor musun? Ya da yüzde 2 barajı getirip, çoğunlukla çıkarmıyor musun? Halkın milletin aleyhine olan yasaları birkaç çapulcu için birkaç saatte çıkarmıyor musun? Gel, hodri meydan. EYT’yi getir, 1 saatte destek vereceğiz, 1 saatte çıkaracağız.'' dedi.

Bu açıklamalarla sevinen EYT'liler düzenlemenin henüz yasalaşmamış olmasına tepkili. Vatandaşlar, uzun süredir bekletilen ve hazır olduğu iddia edilen bu düzenlemenin bir an önce yasalaşmasını bekliyor.

EYT'liler soruyor: ''Kazanılmış haklarımızı almamıza engel kim?''