Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizde bildiğiniz gibi emekli olabilmek için prim ödeme gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaşı tamamlamak gerekiyor. Yaptığımız düzenleme yaş bekleyenleri kapsıyor. EYT düzenlemesi ile herhangi bir yaş şartı olmayacak. Prim günü ve sigortalılık süresi tamam olan 2 milyon 250 bin vatandaş doğrudan emekli olabilecek. Mali çalışmaları da yaptık." sözleriyle milyonlarca EYT mağdurunu sevindirmişti. 

Türkiye'nin en aktif sivil toplumsal dinamiklerinden biri haline gelen EYT Federasyonu, Emeklilikte Yaşa Takılanların hakkını arama mücadelesinde sık sık sosyal medya platformu Twitter'da sohbet odaları kurmuştu. 

Bu bağlamda EYT Federasyon Başkanı Gönül Boran Özüpak başta olmak üzere alanında uzman isimler EYT Federasyonu'nun Twitter sohbet odasına konuk oldu.

Bakan Işıkhan’dan 1 Mayıs açıklaması: Bu eylemlere sıcak bakmamız mümkün değil Bakan Işıkhan’dan 1 Mayıs açıklaması: Bu eylemlere sıcak bakmamız mümkün değil

Bir bir veya daha fazla kişi ve yazı görseli olabilir

EYT Federasyonu'nun 7 Ocak Cumartesi günü saat 21:00'da Twitter sohbet odasında düzenleyeceği etkinliğe EYT FED Başkanı Gönül Boran Özüpak, EYTSYD Dernek Başkanlarıve İl Temsilcilerinin katılacak

 Rahim Aydın moderatörlüğünde yapılacak olan bu görüşmede neler konuşulacağı merak konusu.