Takvim Gazetisi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem'in katıldığı canlı yayında EYT'de yaş şartı olma ihtimalini açıklamasının ardından binlerce EYT'li sosyal medya uygulaması Twitter'da '#EytdeYasKosulunaHayir' etiketi ile düzenlenen etkinliğe katıldı.

Erdem, "EYT'yi kapsayanların sayısının çok olması noktasında masaya değişik öneriler geldi. Kadınlar için 48, erkekler için de 50 yaş sınırının gelmesi
gündemdeydi. Bir diğer öneri ise kadınlar için 50, erkekler için ise 52 yaş sınırıydı. Bunların hepsi o masada konuşuluyor. Bilindiği üzere EYT meselesinin hem teknik hem de mali boyutu da var. Bunların hepsi değerlendirierek bir sonucu ulaşılacak." açıklamasında bulunmuştu.

Bu iddiaların ardından emekli olmak için bir kez daha yaşa takılmak istemeyen EYT mağdurları sosyal medyada etkinlik düzenledi. 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu tarafından "#EytdeYasKosulunaHayir" etiketi ile başlatılan tag çalışmasına binlerce kişi katıldı. Etkinlikte atılan tweet sayısı şimdiden 800 bini geçti.

EYT Federasyonu Başkan Yardımcısı Alper Özüpak, ''EYT mağdurlarının bir an önce emekli olması için Cumhur ittifakının çözümünden yanayız EYT mağduriyeti yaşayanların bekleyecek, sabredecek, dayanacak gücü kalmadı Seçim yatırımı olmandan tas tamam hakkımızı verin artık Yeni mağduriyetleri kaldıramayız #EytdeYasKosulunaHayir'' paylaşımında bulundu.

Erciyes Üniversitesine 144 sözleşmeli personel alınacak Erciyes Üniversitesine 144 sözleşmeli personel alınacak