EYT'lilerin hak arayışları ve seslerini duyurma mücadeleleri devam ediyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar, hak ettikleri emekliliğe kavuşmak için canla başla seslerini haykırmaya devam ediyor. 

Seçim zamanının yaklaşmasıyla birçok siyasetçi tarafından desteklenen EYT'lilerin mağduriyetlerinin giderilmesi konusu EYT'lileri destekliyor. Ancak hükümetten EYT mağduriyetini giderecek net bir adım henüz gelmedi. 

İstanbul Valisi Davut Gül: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı İstanbul Valisi Davut Gül: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı

Seslerini duyurmak isteyen EYT'liler sosyal medya uygulaması Twitter üzerinden bir etkinlik daha düzenledi.  #EmeklilikHakkımızdır etiketiyle düzenlenen etkinliğe binlerce EYT mağduru ve destekçisi katıldı. 

EYT'de son gelişmeler

Alper Özüpak'tan EYT formüllerine tepki

EYT Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Alper Özüpak, gündemde olan EYT formüllerine tepki göstererek sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaptı.

Özüpak’ın sosyal medya hesabı aracılığıyla yaptığı açıklama şöyle:

' Hâla kanayacak mıyız?'

“AK Parti’ye neden kimse sormuyor? Neden Şubat ayında EYT masada olacak? Hemen bu akşam bir kararname ile EYT çıkabilir. KYK borçları 26 milyardı faizi bir günde silindi. EYT bugün emekli olsa maliyet 5 milyar. Bu neyi gösteriyor tercihi, hala kanacak mıyız?

Ömer Fethi Gürer'den EYT açıklaması

FOX Tv'de Çalar Saat programına katılan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Emeklilerin intibak düzenlemesi mutlak suretle çıkması lazım. En düşük emekli maaşın asgari ücret olması lazım. Emeklilikte Yaşa Takılanların gasp edilen hakkı mutlak suretle verilmesi gerekiyor. Bunlar prim ve gününü tamamladığı halde emekliliği hakettiği işsiz kaldıklarında çok mağdur olan bir kesim. " dedi. 

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan EYT açıklaması

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, “EYT çıktığında bu statülerden yaş şartı olmaksızın ve yaş şartı ile ayrı ayrı emeklilik hakları verilecektir. SSK’da 5000 gün ile yaş şartı olmadan, 3600 günle kadınlarda 50, erkeklerde yaş şartı ile emeklilik olacaktır. Bağ-Kur ve Emekli Sandığında ise kadınlar 7200, erkekler 9000 günle yaş şartı olmadan, 5400 günle ise kadınlarda 50, erkeklerde 55 yaş şartı ile emeklilik hakkı verilir diye düşünüyorum…” açıklamasında bulundu.