Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, uzun yıllardır gündemde yerini koruyan EYT sorununa yönelik şunları dile getirdi:

"90 gün içerisinde bir çalışmamız olacak. Bu çalışma kısa bir süre değil. Yeter ki imkanlar önce millet anlayışıyla millete aktarılsın bu sene içinde 48 milyar dolar kurunun 900 lira olması halinde 48 milyar lira imtiyazlı holdinglere garanti ödemesi var. Dolar 17 lira oldu. Bu nerdeyse 100 milyar lira yapar. 100 milyar lira imtiyazlı holdinglere ödeme yapılacak 300 milyar liranın üzerinde faize ödeme yapılacak. 250 milyar lira 300 milyar lira kur korumalı mevduata yapılacak."

"Kaynakları vatandaşa aktaracağız"

"Aslında trilyonlar var ortada ama vatandaşa öncelemek yerine imtiyazlılar güçlüler öncelendiği için bu problem yaşanıyor. Hortumların yerini değiştireceğiz. Kaynakları vatandaşa aktaracağız ve bu sorunların üstesinden geleceğiz.

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları için EYT yolda! 3 maddelik kanun teklifi TBMM’de Staj ve çıraklık sigortası mağdurları için EYT yolda! 3 maddelik kanun teklifi TBMM’de

Bunun örneğini 54. hükümette verdik. Milli görüş olarak zaten Erbakan hocamızın başbakanlığında yine aynı zihniyetle aynı mantıkla önce millet diyerek bu sorunların çözülmesi zor değil. İmkan var kaynak var yeter ki bu millete aktarılsın."