Yeni sezon için transfer çalışmalarına hız veren Fenerbahçe'de bir gelişme daha yaşandı. 

Gazeteci Onur Tuğrul'un sosyal medyadan paylaştığı habere göre, Hull City, Fenerbahçeli Pelkas için kararlı. Son günlerde görüşmeler sıklaşırken, iki kulüp arasındaki ilişkiler belli bir noktaya geldi. Pelkas son kararını olumlu bildirirse İngiltere'nin yolunu tutacak.

Tuğrul, ''Hull City, Fenerbahçeli Pelkas için ısrarını sürdürüyor. Son günlerde temaslar sıklaştı. Görüşmeler belli bir noktaya geldi. Pelkas son kararını olumlu bildirirse İngiltere’nin yolunu tutacak. Fenerbahçe’nin yabancı futbolcu sayısı oynatabileceği sayının üstünde. Bu ara yabancı futbolcuların ayrılık haberleri yoğun olacak. Bazıları hoşunuza gidecek, bazısı gitmeyecek ama elimizdeki gerçek bu. Ayrılıklar kaçınılmaz.'' dedi. 

Fenerbahçe 3,5 milyon Euro kazanacak

Fenerbahçe ile 1 yıllık daha sözleşmesi bulunan Pelkas, Hull City'ye transfer olmayı kabul ederse imzalar yakın zamanda atılacak. Fenerbahçe'nin bu transferden 3.5 milyon Euro kazanması bekleniyor. 

Güncel piyasa değeri 4,5 milyon Euro olan genç yıldız, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe formasıyla 33 maçta forma giydi ve 5 gol attı.