Fenerbahçe'nin Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'le oynadığı Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında Fenerbahçe taraftarlarının Vladimir Putin tezahüratı yapması gündem olmuştu. Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasından sonra Ukrayna takımına karşı yapılan bu tezahürat çok tepki çekmişti. UEFA, bu olayın ardından soruşturma başlattığını açıklamıştı. 

Fenerbahçe Kulubü Başkanı Ali Koç, YDK üyelerinden Cengiz Tokgöz'ün Ukrayna'dan özür dilenmesi talebi hakkında, "Ukrayna'dan özür dilemeyeceğiz. Niye dilemeyeceğimizi de size biraz sonra anlatacağım. Ukrayna'nın da dış işleri sözcüsünün, büyükelçisinin haksız söylemlerine baksanız onlar bizden özür dilemeli. Siz herhalde maçta bulunmadınız, medyada her konumuza maydanoz olan rakip taraftarların sosyal medyada yaptığı çalışmalardan etkilenmiş olmanız lazım. Özür dilememizi istemeniz Fenerbahçe Spor Kulübü'ne hakarettir.'' açıklamasında bulunmuştu. 

Trabzonspor'a çok şey kazandıran isim: Mehmet Ali Yılmaz Trabzonspor'a çok şey kazandıran isim: Mehmet Ali Yılmaz

Fenerbahçe’yi nasıl bir ceza bekliyor?

Sorumlu müfettiş, "uygunsuz davranış" tanımıyla açılan soruşturmada raporunu UEFA Disiplin Kurulu’na sundu.

NTV Spor'da yer alan habere göre, Raporda ceza resmiyet kazandıktan sonra Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarında oynayacağı ilk iç saha maçında 10 bin koltuğun boş bırakılması ve para cezası içeren cezai işlem önerisi yer aldı.