Melih Meriç'ten kademeli emeklilik bekleyenlere destek: TBMM'de bu işin peşini bırakmayacağız Melih Meriç'ten kademeli emeklilik bekleyenlere destek: TBMM'de bu işin peşini bırakmayacağız

EYT düzenlemesinde yaş sınırı olmayacağı açıklandı. Ancak stajyer ve çıraklıklar çıkacak düzenlemeye dahil edilmedi. Bir kesimin mağduriyeti giderilirken diğer kesimin mağduriyeti görmezden geliniyor. Daha küçük yaşta, yaşıtları oyun oynarken onlar ekmek parası kazanmak için çalışan staj mağdurları haklarına kavuşmak istiyor.

Staj Mağdurları Dernek Başkanı Ferhat Salman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla staj sorunun çözülmesi gerektiğini ifade etti.

STAJ MAĞDURİYETİ ÇÖZÜLECEK Mİ?

Milyonlarca staj ve çıraklık mağduru birçok mecrada yetkililere seslenerek staj ve çıraklık sigortasının başlangıç sayılmasını ve düzenlemeden yararlanmayı talep ediyor. Gün geçtikçe sesleri daha çok yükselen ve büyüyen bir kitlenin görmezden gelinip gelinmeyeceği merak konusu olurken EYT maddelerinde staj ve çıraklıklara değinilmemesi de tepki çekti. Bakanlığın seçim öncesi milyonlarca staj ve çıraklık mağdurunu da memnun edecek bir çalışmada bulunması bekleniyor.