Lüks otomobil üreticisi Perşembe günü yatırımcılara yaptığı açıklamada, 2030 yılına kadar Ferrari'nin (RACE.MI) satışlarının %80'ini elektrikli ve hibrit modellerin oluşturacağını söyledi ve ürettikçe "daha da benzersiz" otomobiller üretme sözü verdi. sıfır emisyonlu sürüşe pahalı geçiş.

Şirketin CEO'su Benedetto Vigna Perşembe günü şirketin uzun zamandır beklenen yeni iş planını açıklarken, "Elektrik motorunu otomobillerimizin performansını artırmak için kullanabileceğimize inanıyoruz." dedi.

Diğer spor otomobil üreticileri gibi, Ferrari'nin mücadelesi de fosil yakıtlı atalarının yüksek performansına ayak uydurabilecek elektrikli modeller geliştirmek için gereken büyük sermaye yatırımlarının ötesine geçiyor - günümüzün elektrikli araç (EV) pilleri, içten yanmalı motorlu bir spor otomobilin sürdürülebilir gücünü sağlayamaz. .

Ferrari ve rakipleri, zengin müşterilere şu anda o güçlü motorun gırtlaktan gelen uğultusuna odaklanan duygusal bir deneyim de sunuyor. Bu yüzden elektrik giderken, Ferrari yüksek net değerli müşterilerinin ve yatırımcılarının yolculuk için yanında olmasını sağlamalı.

Şirket başkanı John Elkann açılış konuşmasında, "Yaptığımız her şey her zaman ayırt edici bir şekilde Ferrari olmaya odaklanacak." Dedi. "Elektrifikasyon ve elektronikten oluşan fırsat seti, daha da benzersiz otomobiller yapmamızı sağlayacak."

Bu arada Ferrari, ağır, gaz yakan 12 silindirli motoruyla desteklenen ilk spor amaçlı aracını bu Eylül ayında piyasaya süreceğini söyledi.

Vigna, İtalyan otomobil üreticisinin ilk elektrikli modelini 2025'te piyasaya sürme planlarını doğruladı ve Ferrari, 2023'ten 2026'ya kadar 15 yeni model piyasaya süreceğini söyledi.

Vigna, şirketin 2025'te satışların %5'ini ve 2030'da %40'ını tamamen elektrikli otomobillerin oluşturmasını beklediğini söyledi. Hibrit modeller, 2030'da %40'a düşmeden önce 2021'de %20 olan satışların 2025'te %55'ine yükselmelidir.

Vigna, Ferrari'nin İtalya'nın Maranello kentindeki fabrikasındaki yeni bir montaj hattında elektrikli modelleri için kendi elektrik motorlarını, invertörlerini ve akü modüllerini geliştirip inşa edeceğini ve çekirdek olmayan bileşenleri ortaklara dış kaynak sağlayacağını söyledi.

Otomobil üreticisinin, yeni nesil katı hal pillerini araştırmak için pil üreticileriyle birlikte çalıştığını ve elektrikli modelleri için günümüzde geleneksel pillerden daha fazla enerji depolayabileceğini söyledi.

Karar Erdoğan'ın imzasıyla yayımlandı: AYM üyeliğine Prof. Ömer Çınar seçildi Karar Erdoğan'ın imzasıyla yayımlandı: AYM üyeliğine Prof. Ömer Çınar seçildi

Avrupa ve Çin'de fosil yakıtlı araçlara yönelik yaklaşan yasaklarla karşı karşıya kalan büyük otomobil üreticileri, endüstri tahminlerine göre elektrifikasyona geçiş için 2025 yılına kadar 250 milyar dolardan fazla harcama taahhüdünde bulundu.

Ferrari, 2026 yılına kadar çoğu ürün geliştirmeye olmak üzere 4,4 milyar avro (4,58 milyar dolar) yatırım yapmayı ve o yıla kadar 2,5-2,7 milyar avroluk FAVÖK (temel kazanç) sağlamayı beklediğini söyledi. Ferrari'nin 2022 için mevcut rehberliği, 1,65-1,70 milyar avroluk düzeltilmiş FAVÖK içindir.

Otomobil üreticisi, 2022'den 2026'ya kadar 4,6-4,9 milyar avroluk kümülatif serbest nakit akışı bekliyor.

Hem müşteriler hem de yatırımcılar, 200.000 Euro'dan başlayan otomobiller için uzun bir sipariş defteri ile Ferrari'nin bugün yaptıklarını beğeniyor.

Avrupa otomobil endeksi (.SXAP) için %18 ve lüks endeksi (.STXLUXP) için %13 düşüşe karşın, Ferrari hisseleri son 12 ayda neredeyse yatay seyretti .

(1 dolar = 0,9613 euro)

Reuters haber sitesinden çevrilmişitir.