Kamu Personel Seçme Sınavı(KPSS) sosyal medyada büyük yankı buldu. Sınav sorularının  Yediiklim Yayınları'nın deneme kitapçığı ile aynı olması adayları ayağa kaldırdı. 

ÖSYM YENİ BİR SKANDALA DAHA İMZA ATTI

KPSS için bir yılını ders çalışarak geçiren adaylar bu yıl ÖSYM tarafından mağdur edildi. Sınava giren adaylar, KPSS sorularının daha önce Yediiklim Yayınları'nın deneme sınavlarında sorulduğunu iddia etmesi üzerine gündem çalkalanmaya başladı.  Sosyal medyada paylaşılan Yediiklim imzalı deneme sınavı sorularının, KPSS'de şıklarına kadar aynı olarak adaylara sorulduğu belirtiliyor. Olayın ortaya çıkmasının ardından Yediiklim Yayınları'nın deneme sınavı satışlarını durdurduğu iddia edildi. Skandalın patlamasının ardından adaylar CİMER'e başvurarak şikayetçi olmaya başladı. Eğitim ve Bilim Gücü Sendikası, 2022 KPSS sorularının sızdırılması iddiasıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Staj mağdurlarına büyük destek CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Staj mağdurlarına büyük destek

FETÖ TARZI

Geçen senelerde üniversite ve KPSS gibi önemli sınavlarda FETÖ tarafından kopya ve şifre skandalları yaşanmıştı. FETÖ kendi kurumlarında ÖSYM tarafından yapılacak olan sınavlardaki soruları öğrencilerine dağıttığı tespit edilmişti. Bu yolla milyonlarca öğrenci mağdur edilmişti.