Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya ile yürüttüğü müzakereler sonucunda uluslarası basında kendine yer buldu. 

Financial Times, "Erdoğan, çileden çıkaran ama vazgeçilmez bir müttefik" başlıklı analiz yayınladı.

'NEDEN TÜRKİYE'Yİ NATO'DAN ATAMIYORUZ?'

"Neden Türkiye'yi NATO'dan atmıyoruz? Harika bir fikir gibi duruyor." başlıklı haberde, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya hakkında verdiği kararlar sonucunda yeni şüphelere yol açtığı belirtildi.

İsveç'in NATO'ya üye olması için Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin suçladığı 73 şahsı iade etmesini talep etti. Aksi halde anlaşmanın Meclis'ten geçmeyeceğine dair açıklamalar yaptı. 

"TÜRKİYE ŞÜPHELİ"

Bu durumun, "Türkiye'nin gelecekteki krizlerde nasıl davranacağı konusunda şüphe uyandırdığı" savunuldu.

Yazıda, "NATO, Türkiye olmadan daha iyi olmaz mı? Kesinlikle hayır. Türkiye'nin dışlanması, yasal olarak mümkün ama stratejik bir felaket olur." denildi.

"Karadeniz girişini kontrol ediyorlar"

Karadeniz limanlarından çıkarılmayı bekleyen tahıl anımsatılarak, "Karadeniz, hem Ukrayna hem de Rusya için Akdeniz'e ve daha geniş ölçekte dünyaya açılan kilit bir yol. Ukrayna tahılı, bir gün dünya pazarlarına çıkarılırsa, Karadeniz'den geçecek. Türkiye, deniz girişini kontrol ediyor." ifadelerine yer verildi.

MİT'ten istihbarat desteğiyle, DEAŞ'ın 2 sözde sorumlusu yakalandı MİT'ten istihbarat desteğiyle, DEAŞ'ın 2 sözde sorumlusu yakalandı

"Rusya'nın fiili müttefiki olursa..."

Türkiye'nin, söz konusu askeri ittifaktan çıkarılmasına dair söylemler ilgili olarak, "Türkiye, NATO'dan çıkarılır ve Rusya'nın fiili müttefiki olursa, Ukrayna fiilen denize kıyısı olmayan bir ülke haline gelir ve Rusya Akdeniz'in kapılarında olur." tespitinde bulunuldu.