Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşın yüzünü güldürecek müjdeler verdi.

Dün ortak canlı yayın programına katılan Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'asgari ücret 2023 zammı' konusuna değinerek Türkiye'nin ekonomik büyüme performansı ve enflasyonla mücadelesine ilişkin konuştu.

Borsa İstanbul'da endeks kontratı güne yükselişle başladı Borsa İstanbul'da endeks kontratı güne yükselişle başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomide ve enflasyonda iyileştirme yapılma çalışmalarının sürdüğünden bahsetmesinin ardından ekonomideki büyümenin vatandaşa ne zaman yansıyacağına ilişkin soru üzerine Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ocaktan itibaren bunun emarelerini çok rahat göreceğiz. Bir defa enflasyondan önce şu anda faize bakıyorum. Şu an itibarıyla biz faiz oranını yüzde 12'ye indirdik. Buradan tüm yatırımcılara çağrımı yine yapıyorum, diyorum ki, 'Eğer yatırımcıysan, bak kamu bankaları başta olmak üzere şu anda faiz 12'ye indi. Bundan sonra yukarı çıkma yok, daha aşağı inecek ve daha aşağı inmek suretiyle de bu enflasyonu da ne yapacak, onu da baskılayarak aşağı indirecek.' Bir yatırımcı neyi arar? Yapacağı yatırımda düşük faiz arar. Şimdi bizim beşli başlığımız var, yatırım, istihdam, üretim, cari harcama noktasında özellikle oradaki büyümeyi arzu ettiğimiz istikamete getirmek. Şimdi bu beş başlıkla bir defa gel, yatırımını yap ve düşük faizle krediyi birinci derecede kamu bankalarından al. Adımını at, hem istihdam sağla hem üretim hem ihracatta sen de yerini al ve bir de ülkenin büyümesine katkı sağla. İnşallah bu yıl içerisinde beklemeden hemen yılbaşından itibaren de neticelerini almaya başlayacağız."

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yayındaki açıklamalarında ayrıca enflasyonla mücadeleye maaşlara zam yapılarak destek vereceklerini ve bu şekilde aradaki açığı kapatacaklarını anlattı. Yılbaşında veya yılbaşına yakın bir tarihte asgari ücrete gelecek zam ile ilgiili net bir açıklama yapılmasa da ciddi bir zam olacağı belirtilmişti.  Temmuz ara zammının ardından 5500 TL'ye yükselen asgari ücrete yüzde 10 ila 20 arasında zam gelmesi durumunda yeni asgari ücretin 7 bin - 7 bin 500 lira seviyelerine ulaşması bekleniyor.