Fransa cumhurbaşkanlığı ofisinden Perşembe günü yapılan açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek için gece trenine bindikleri bildirildi.

Türkiye'den ABD'nin insan hakları raporuna tepki: Çifte standartlı politikayı sonlandırın Türkiye'den ABD'nin insan hakları raporuna tepki: Çifte standartlı politikayı sonlandırın

Fransa'nın Kiev Büyükelçisi Etienne de Poncins, Twitter hesabından, İtalyan gazetesi La Repubblica gazetesinde yayınlanan üç liderin Kiev'e giden bir trenle çekilmiş fotoğrafını yayınladı.

Üç Avrupalı ​​liderin ziyareti, Ukrayna'nın bir kez daha Rusya'nın güney ve doğudaki ilerlemelerini savuşturmak için daha fazla silah talep etmesiyle gerçekleşti. Ukrayna'nın Mykolaiv'deki güçlerine komuta eden Tümgeneral Dmytro Marchenko, birliklerinin Rusya'ya karşı zafer kazanabileceğini söyledi. onlara doğru silahlar verilir.

Gezinin, Ukrayna'daki savaşa tepkileriyle ilgili eleştirilerin üstesinden gelmek isteyen üç adamla organize edilmesi haftalar aldı.

Sembolik ziyaret, Avrupa Komisyonu'nun Ukrayna'nın AB adayı statüsüne ilişkin bir tavsiyede bulunmasından bir gün önce gerçekleşti.

Kiev, Fransa, Almanya ve daha az ölçüde İtalya'yı, Ukrayna'ya verdikleri destekte ayakları yere bastığı iddiasıyla eleştirdi, onları silah teslim etmekte yavaş olmakla ve kendi refahlarını Ukrayna'nın özgürlük ve güvenliğinin önüne koymakla suçladı.

Çarşamba günü Romanya'ya yaptığı ziyarette Macron, Rusya'ya karşı daha sert bir çizgiyi dile getirdi ve Avrupa'nın Ukrayna'ya güçlü bir sinyal göndermesi gerektiğini söylerken, Kiev'in sonunda Moskova ile müzakere etmek zorunda kalacağı konusunda ısrar etti.

Reuters haber sitesinden çevrilmişitir.