EYT düzenlemesinde yaş şartı da gündemdeydi. Halk Tv kanalında yayınlanan İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programının konuğu EYT Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak oldu.

- İsmail Küçükkaya Özüpak'a "Dün hükümete yakın televizyonlarda EYT'de yaş sınırı konuşuldu. EYT'liler de diken üstündeyi. En son durum nedir? sorusunu yöneltti.

- Özüpak, "Yapılan her açıklama kafa karışıklığına yol açıyor. Çalışma Bakanımız net bir şey söylemedi. Kadınlarda 49 erkeklerde 50 yaş gelecek mi? sorusu gündemde. Eğer yaş sınırı  gelirse; Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak yeniden 'y' harfini ekliyoruz. 

"MAĞDURİYETİ ÇÖZMEK BU KADAR ZOR OLMASA GEREK"

Özüpak, "Kanun belli, yasa belli ve çözüm olarak diyoruz ki; "Bu yasanın geriye aleyhte işletilme maddesini iptal edin. Herkes anayasal hakkına sahip olsun.

Çalışma Bakanımız ilk olarak 1 buçuk milyondan bahsetmişti. Bu rakamlar daha sonra  1 milyon altı yüz oldu, 2 milyon oldu. Bizim sayımız 4 buçuk milyon diyoruz. Geride kalan 3 milyon için kadınlara 48 erkeklere 50 yaş şartı mı getireceksiniz? Zaten biz şu anki halimizle 51 yaşında olan insanlar emekliliğe geldi. Şartlarını ve günlerini doldurduktan sonra emekli oluyor. Siz daha neyin yaşını getireceksiniz de bu mağduriyeti daha da uzatma gayreti içerisindesiniz." diyerek tepki gösterdi.

 - Küçükkaya, Özüpak'a  "Siz tam olarak ne istiyorsunuz? sorusunu yöneltti.

Özüpak, Küçükkaya'nın sorusunu  "Koşulsuz, şartsız, formülsüz 8 Eylül 99 öncesi girişlerin herkesi kapsayan yasanın çözümünde yine herkesi kapsayacak bir çözüm istiyoruz." diye yanıtladı. 

Devlet Sert'ten basın açıklaması! Tayin yasağına tepki Devlet Sert'ten basın açıklaması! Tayin yasağına tepki

"23 YILDIR DEVAM EDEN BİR MAĞDURİYETİMİZ VAR"

"23 yıldır devam eden mağduriyetimiz var, 20 yıldır iktidarımız var. Yaptıkları çalışmada tastamam hakkımızı bize verin. "

- Küçükkaya, "Emekli olup çalışma hayatına devam edecek kişiler için bir talebiniz var mı?" sorusunu Özpak'a yöneltti. 

- Özüpak, "Çoğu işyerlerinde emekli olup da yaşı gelenleri işten çıkardıklarını biliyoruz. Çift dikiş yaptırmak zorunda bırakmayın ki; bunun da sebebi aylık bağlanma oranlarıdır. Bağlanan emekli maaşlarının asgari ücretin altında oluşuyla çalışmak zorunluluğumuz var. Elbette çözüm sosyal güvenlik primlerine tabii olarak işverenler işçisini kadifiye elemanı der yine de çalışmasına devam eder." dedi. 

"EYT MAĞDURU BİZİZ. STAJ, ÇIRAK, ABO MAĞDURU BİZİZ"

Bizi yok sayamazlar. Bu mücadeleyi yok sayamazlar. Bize yeniden mağduriyetler yaratılmaması mücadeleye devam edeceğiz. Hiçbir arkadaşımız bu söylenenlerden etkilenmiyor. Seçim yatırımı mı yapmak istiyorlar? Evet. Büyün siyasi partiler için bu seçim çok önemli ama bizim için de çok önemli. Biz yasanın neden ekim ayında gelmediğini de sormaya devam edeeceğiz.

Bu haber kaynak gösterilmeden paylaşılamaz