MİT Başkanı Kalın, ABD Temsilciler Meclisi üyeleriyle bir araya gelecek MİT Başkanı Kalın, ABD Temsilciler Meclisi üyeleriyle bir araya gelecek

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü, İstanbul'da Maltepe Etkinlik Alanı’nda kutlandı. DİSK'in gerçekleştirdiği miting'de EYT başta olmak üzere birçok sendika, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler katılarak sloganlar atıp şarkı söylediler. 

EYT FED Başkanı Gönül Boran Özüpak'ta mitinge katılım sağladı. İşçi Haber'e konuşan Özüpak, "Her seçim döneminde bizler tozlu raflardan iniyoruz tekrar tekrar gündeme geliyoruz. Bu süre zarfı olmasa bile biz mücadelemizi bırakmadık. Ama 2023 seçimlerinde ama hükümet tarafından ya da İktidara talip muhalefet partileri tarafından bizim sorunumuz çözümlenecek ve bir son bulacağı inancını mücadelemiz sonucunda bekliyoruz." diyerek sözlerine başladı.

- Siyasi partilerin gündeminde sürekli EYT konusu var. Sizce siyasi partilerin EYT konusuyla ilgilenmesi çıkar amaçlı mı?

Biz beş milyona yakın bir topluluğuz. Ailelerimizle düşündüğümüz zaman siyasi partiler on beş yirmi milyona tekabül eden bir sayı var. Elbette ki bütün siyasi partilerin oy potansiyeli için çözüm önerileriyle gelecekleri kaçınılmaz. Tabik ki burada işçi, emekçi odaklı siyasi partilerde var. Ancak öteki türlü oy kaybı taşıyan partilerinde var olacağını hepimiz biliyoruz. 

- İktidardan tutarsız ve çelişkili açıklamalar geliyor. Bunların nedeni sizce nedir?

Orada o kadar bir iletişimsizlik var ki! Biri diyor ki '2022 yılı içerisinde çalışmalarımıza aksettireceğiz' diğeri diyor ki "EYT konusu gündemimizde yok".  Elbette bu birbirleriyle olan iletişimsizlikten kaynaklı .Hatta birisi atanmış birisi seçilmiş. Yine Çalışma bakanımız diyor ki 'Seçilmişler bir hayli konuşuyor ama icraat yaparız". Biz de şaşkınlıkla izliyoruz ve bir anlam veremiyoruz. Siyasetin bu olmaması gerekiyor. Bu topluluk en olgun topluluk böyle pinpon topu gibi bir oraya bir buraya savrulmuş durmuş, emeği alınmış hakları gasp edilmiş bir topluluk. Tabi durum böyle olunca da demoralize oluyor muyuz? Evet ama yılmıyoruz, mücadeleye devam kazanan biz olacağız. 

-15 Mayıs'ta Maltepe mitingi olacak, şehir şehir dolaşıyorsunuz. Bu mitingin EYT'ye katkıları ne olur?

Son noktayı koyacak. Çok büyük bir miting planlıyoruz ve yaklaşık beş milyon gibi bir hedefimiz var. Bir ilki gerçekleştirdik ve bütün siyasi partileri iktidar olsun, muhalafet olsun, sendikalr, sivil toplum kuruluşları herkese davetiyemizi sunduk. 15 gün sonra Maltepe'de 'Varız, Biriz, Bilikteyiz, Buradayız ve Haykırıyoruz' diyerek EYT'yi tekrar tekrar gündeme getireceğiz.

15 Mayıs Maltepe mitingine Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da davetiyesini ilettiniz. Sizce katılım sağlayacak mı? 

İktidar partisi için yıllardır görünmez olduk. EYT konusu son zamanlarda dile gelmeye başladı. Eğer gelirse mutlu oluruz. Çünkü bizim siyasetle işimiz yok. Sadece siyasi zemin bizim için çözüm merkezimiz. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımız hem AK Parti'nin hem de Cumhurbaşkanlığını yürüten biri olarak gelmesini ümit ediyoruz. 

-Bugün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü ve EYT'liler olarak en çok haklarını alamayanve mücadele eden topluluk olarak ne söylemek istersiniz?

Bütün işçi ve emekçi kardeşlerimizin İşçi Bayramı'nı kutluyorum. Bizde onlarla birlikte olabilmek adına ekibimizle kortejde yerimizi alacağız. 'Hakkımızı verin' diye 15 Mayıs öncesi bağıracağız.