15 Mayıs Pazar günü Maltepe'de milyonların katıldığı EYT mitingi gerçekleşti. Büyük bir çoşku ve kalabalığın hakim olduğu mitinge pekçok siyasetçi ve genel başkan katılım sağladı. EYT Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak'ın yaptığı konuşma ise mitinge damga vurdu. Milyonlarca EYT mağdurunun bir araya geldiği miting gündeme oturarark büyük bir ses getirdi.

EYT FED Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak ve Genel Başkan Yardımcısı Alper Özüpak, 15 Mayıs Pazar günü gerçekleşen mitinge ilişkin açıklama yaptılar. 

"Maltepe'de milyonlar olduk"

Gönül Boran Özüpak ve Alper Özüpak ortak olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

Antalya teleferik kazası dosyasında yeni gelişme! Antalya teleferik kazası dosyasında yeni gelişme!

" Ülkemizde bu kadar siyasi kaos, pandemi ve ekonomik sıkıntılarla boğuşurken sadece EYT'liler olarak hakkına sahip çıkıp 2 milyonluk miting yapacak dünyada başka bir svil toplum kuruluşu yok. Çocuğu, eşi, babası, kardeşiyle alanda olan bütün EYT hak mağdurlarıyla gurur duyuyorum. 

Siyasi partilerin dahi bu mitingi yapamayacakları ve bir bu kadar insanın da olanaksızlıklardan alanda olamayan mağdur dostlarımızın kalplerini bize yönlendirmeleriyle dualarıyla bu miting tarihe geçmiştir. 

Emeği geçen, gelip alanda ben de vardım diyen bütün EYT ailemize teşekkür ediyorum. Ben her zaman EYT'ye inandım, inanmaya devam edeceğim ve bu hak alınacak böyle birlik olduğumuz sürece bu hak mağdurları haklarını alacak.

Edirne'den Kars'tan, Van'dan, Trabzon'dan, Adana'dan, Mersin'den ülkenin dört bir yerinden mitinge katılım yapan EYT ailem iyi ki varsınız. 

Varız, biriz, buradayız ve Maltepe'de milyonlar olduk. Hep beraber haykırdık. Yanımızda olanın yanında olacağız."