Gönül Boran Özüpak’ın sosyal medya hesabı aracılığıyla yaptığı açıklama şöyle:

Liman İş Sendikası'nın grevi zaferle sonuçlandı: Birleştik ve kazandık! Liman İş Sendikası'nın grevi zaferle sonuçlandı: Birleştik ve kazandık!

“Değerli arkadaşlarım; 25 ve 26 Ekim itibarıyla Meclisimiz açıldı ve emeklilikte yaşa takılanlar hakkında neler konuşuluyor, kim ne diyor, nerelerdeyiz bunun değerlendirmesini yapmak üzere Ankara’ya indik.

Biz buraya gelirken yaklaşık 15-20 gün evvelden; iktidar partimizden, Cumhurbaşanımızdan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanlığından, muhalefet partilerinden randevu talebinde bulunduk.

‘RANDEVUNUN GELECEĞİ UMUDUNU TAŞIYORUZ’

Bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nin grup toplantısına katıldık. Sayın genel başkan ile görüştük. Ama bu detayları paylaşmadan önce kimlerle görüşeceğimizi anlatayım.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay makamı, özellikle Cumhurbaşkanımıza iletilmek üzere; neler istediğimizle ilgili faks istedi. İstanbul Dernek Başkanı Arzu Lastikçi saatlerini verdi ve 3 sayfalık bildirimizi yaptık. Bugün kısıtlı süre bazında bir dönüş olmadı ama umutsuz değiliz. Yarına randevunun geleceği umudunu taşıyoruz.

ALTILI MASA ORTAK BİR ÇALIŞMA YAPACAK MI?

Bugün Cumhuriyet Halk Partisi ile görüştük, grup toplantısında bulunduk, inlettik orayı. Makamında görüştük ve dedik ki: Evet bize en başından bu yana ‘Emeklilikte yaşa takılanların hakkaniyetine inanıyor, biz çözeceğiz ‘diyorsunuz. Hangi çözüm önerileriyle geleceksiniz, kitlemiz bunu duymak istiyor. Altılı muhalefet partilerinin genel başkanları ve siyasi partileri; ortak bir çalışmanız olacak mı, ortak bir söyleminiz olacak mı? Bunun çalışması içinde olduklarını belirttiler. Ve yakın zamanda Cumhuriyet Halk Partisi
ile de bir çalışmanın açıklanacağı bilgisini aldık.

KULİS BİLGİSİNİ AÇIKLADI: EYT NASIL ÇIKACAK?

Kulislerden aldığımız bilgiyi de şöyle aksettireyim: Bazı arkadaşlarımız EYT Aralık ayında çıkacak rehavetine girdi ama aldığımız bilgiler prim gün sayısına dayalı bir çalışmanın yapılabileceği, yaş indirimine gidilebileceği…

Bugün iktidarımız şunu derse ki; Emeklilikte yaşa takılanların tek formülü, 8 Eylül 1999 öncesi haklarını iade ediyoruz. Bu bize inandırıcı gelecek olan tek safhaydı. Denilebildi mi? Denilmedi.

‘FORMÜLSÜZ EYT İSTİYORUZ’

Bizim Sayın Çalışma Bakanımız Vedat Bilgin’den en net duyduğumuz cümle; ‘Aralık ayında bunu Cumhurbaşkanımıza, Meclisimize sunacağız.’ İçerik yok. İçerikte sadece nabız yoklaması için basına sızdırılan açıklamalar, çeşitli sosyal güvenlik uzmanlarının açıklamaları var. Olabilir mi dedik, evet olabilir, nabız yoklaması mı, tepkimizi koyduk. Formülsüz EYT istiyoruz.

YAŞ SINIRI

Bugün Meclis’te bunu duyduk. Tek formül nedir, 60 yaşı 55 yaşa da indirebilirler, 55 yaşı 50’ye de indirebilirler. Kadınlarda 48 yaşa indirebilirler. Böyle duyumlarımız var. Sadece rivayet, sadece duyum. Tek yetkili Çalışma Bakanımız.

Bazı arkadaşlarımız borçlanma yoluna gitti. Sosyal güvenlik uzmanları ‘Şimdiden yapın’ dedi ama az bir rakam ödenmiyor. Şu da var: Aralık ayı 1’i mi, 5’i mi,15’i mi, 30’u mu bilmiyoruz. Ya da bir seçim vaadi olup da 2023’ün Aralığı mı?

A planı, B planı, C planınızı yapın, şartlarınızı araştırın: ‘Ben eğer yasa çıkmazsa şu mağduriyeti yaşarım’, ‘Ben eğer yasa çıkarsa şu tarihte başvurursam böyle bir borçlanma yapabilirim.

BUGÜNKÜ PROGRAM 

İYİ Parti Genel Başkanı ile, Saadet Partisi ile, Demokrat Partisi ile görüşmemiz var. Büyük Birlik Partisi ile basın açıklamamız var. Sabahın erken saatinde de dernek başkanları ve yönetim kurulu arkadaşlarımızla Anıtkabir’de minnet duygumuzu sunmak üzere duamızla görüşmemize başlayacağız.