Haftanın ikinci gününde altın fiyatları düşüşe geçmeye devam ediyor. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan İslam Memiş sosyal medya hesabı üzerinden yatırımcılara seslendi.

İSLAM MEMİŞ'TEN BDDK KARARINA İLİŞKİN YORUM

TL'de bulunanların düşük rakamlara yetişebileceğiz mi diye endişeleri vardı. BDDK'nın son kararından sonra 15 milyon TL'nin üzerindeki döviz rezervi olan şirketlere kredi kullandırmama süreci başladı.

Bu döviz kurlarında gerilemeye neden oldu. İşçilerin zam süreci var, emekliler ve asgari ücretlere de var, bütçe açısından temmuz, ağustos bütçelerin aşıldığı dönem olacak. Şirketlere dövizini boz, ihtiyacını gör diyerek sanırım geçici olarak bir karar açıklandı.

Bundan sonra da sık sık yeni kararlar göreceğiz. Bu kararlara karşı hazırlıklı olmak gerekiyor. Borsa tarafında ralli bekliyorum, ciddi yükseliş trendi bekliyorum, hatta önümüzdeki 2 ay içinde 3 bin puanı test ederse sürpriz olmaz öngörüm vardı, aynı öngörüm devam ediyor.

Dolar TL kurunda 16.75 seviyesi güçlü destek seviyesi olur mu? Aşağı yönlü kırılırsa 16.35 seviyesi var demiştim. Temmuz, ağustos dahil, dolar TL kurunda 16.35 - 17.35 bant aralığını takip edebilirsiniz. Ben size söz verdiğim zaman 16.75'ten yerine koyacağız dedim, söz verdiğimden daha aşağıda bir rakam karşımızda.

Alıp almamak satıp satmamak tasarruf sahibinin kararı. Diğer arkadaşlar isterse 16.40'ı da bekleyebilir ama 16.35 destek seviyesinin önümüzdeki iki ay boyunca çalışacağını söyleyebilirim.

Euro TL kuru 18.30'dan çıkış yapmıştı. Onu yerini koyacaklar aşağıda 17 - 17.15 güçlü bir destek seviyesi. İster beklersiniz ister yerine koyarsınız. Euro dolar paritesinde değişiklik yok.

İSLAM MEMİŞ'TEN GRAM ALTIN AÇIKLAMASI

Gram altın konusuna ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Memiş, "Gram altında 1022 liradan çıkış yapmıştık, 950-1000 liradan yerine koyacağımızı söylemiştik, sözümüz yerine geldi. Gram altını yerine koymak için bir süreç var.  978 lira şu an itibarıyla, 950-1000 lira aralığında bugün yerine koyacak benim yol arkadaşlarım, siz de gram altın almak istiyorsanız, bugün bu rakamlardan alabilirsiniz. Gram altını şöyle bir özelliği var, temmuz ve ağustosta 950-1050 aralığını takip edin ancak altının ons tarafında boğa piyasası beklediğimi ifade ettim. " dedi. 

TEMMUZ AYINDA DÜŞECEK 

Temmuz ve ağustos ayında takip edeceğim destek seviyesi, 950 lira seviyesi. 900'ün altında gram altın bulamayacaksınız iddiasına girmiştim mayıs ayında. Şimdi iddiam şu, 950 lira seviyesi altında gram altın bulamayacaksınız, bakalım kim kazanacak.

Gram altın ve gram gümüş tarafındaki düşüşler sınırlı olabilir dikkat edin. Gram gümüş 11.38 lira seviyesinde. 3 hafta önce size söz verdiğimde 11.40'a kadar gerileyince, biz 12.40'tan sattığımız gümüşü 11.40'tan yerine koyacağız, müsterih olun demiştim.

11.38 seviyesinde, satış yapan arkadaşlar bugün gümüşlerini yerine koyacaklar. Gümüşün gram fiyatında temmuz ve ağustosta 11 lira destek, 12.70 yukarıda direnç seviyesi, bunlara dikkat edin.

Merkez Bankası rezervleri 126,9 milyar dolara yükseldi Merkez Bankası rezervleri 126,9 milyar dolara yükseldi

Enflasyonla mücadele için brent petrolün varil fiyatını baskılayacaklar, aşağıda 106 dolar destek seviyesi, yukarıda 116 dolar direnç seviyesi. Bu bant aralıklarını takip edebilirsiniz.