CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TELE1'de yayınlanan Habere Doğru programına konuk olduğunda yaptığı konuşmayı sosyal medya hesabından paylaştı. Staj ve çıraklık mağduriyeti hakkında konuşan Gürer, şu açıklamalarda bulundu: 

''18 yaşından önce çalışma yaşamının içinde bu kişileri işçi gibi çalıştırıyorsun. Bu gencecik bedenlere büyüklerin yüklendiği işi yüklüyorsunuz. Sonra bunlara diyorsunuz ki, 'Senin emeklilik için esas olan başlangıcın 18 yaş sonrası.' E haklı olarak bunlar da diyor ki, 'Biz 18 yaşından önce çırak ve stajyer olarak bize bir sigorta başlattınız, kaza sigortası. Ee bizim bunu emeklilik sigortasını dönüştürün yaşlılık sigortasına, o tarihte başlatın, geriye dönük de prim borcumuzu ödeyelim. Biz de buradan hakkımızı alalım.' diyorlar. 

Bu kadar makul, bu kadar mantıklı bu kadar da insanların elinden alınmış bir şeyin verilmesinin bu kadar büyütülmesinin de manası yok.''

Şartsız doğum borçlanması hakkında da değerlendirmelerde bulunan Gürer, 

Üniversite İdari Personel Sendikası Başkanı'ndan Meclis'e çağrı! Üniversite İdari Personel Sendikası Başkanı'ndan Meclis'e çağrı!

''Şartsız doğum borçlanması ile ilgili de kanun teklifi verdim. O da şu: Bugün sigortaya giriyorsunuz, 15 gün sonra annelik süreci başlıyor. Çalışmadığınız süreyi borçlanabiliyorsunuz. Ama hiç sigortalı değilsiniz, annelik süreciniz var onu da borçlanamıyorsunuz. Askerliği borçlanıyorsunuz, annelik sürecini borçlanamıyorsunuz. 

Çırak ve stajyerler ile şartsız doğum borçlanması sağlandığı zaman devlete gelir de sağlayacak. Bunlar bedavadan emekli olmak istemiyorlar. Primlerimizi ödeyelim diyorlar.'' dedi.