Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Süleyman Soylu katıldığı Kadın Muhtarlar Derneği 3. Genel Kongresi'nde açıklamalarda bulundu.

BU MÜLKİ İDARE HAYATINDA BİR DEVRİMDİR

Soylu, "Kadın kaymakam alacağız. 15 Temmuz'a kadar kadın kaymakam sayısı 35'ti, şimdi 85. Yakında alacaklarımızla birlikte inşallah 100'ü aşacağız. Bu mülki idare hayatında bir devrimdir. Her birini yapana kadar canım çıkmaktadır. Mülki idareler bir yönetici okuludur. Devletin tüm kademelerine yönetici sevk eder" dedi. 

İNŞALLAH CUMHURBAŞKANIMIZ KIZMAZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kadın belediye meclis üyeleri ve kadın belediye başkanları konusunda hassas bir yaklaşıms sergilediğini ifade eden Soylu, "Size bir hikayemi anlatayım mı, İnşallah sayın cumhurbaşkanımız kızmaz" diyerek 2014'teki yerel seçimlerde bir ilin belediye meclis üyelerinin belirlenmesinde Erdoğan'ın erkek adayların sayısını fazla bularak "5 erkek adayı silin yerine 5 kadın yazın" talimatı verdiğini hatırlattı. İçişleri Bakanı Soylu, kadınların daha etkin ve söz sahibi olmasını istediklerini dile getirdi.

Şişli'de yol çöktü! Çukura düşen araçlar işte böyle çıkarıldı Şişli'de yol çöktü! Çukura düşen araçlar işte böyle çıkarıldı

İlginizi çekebilir