Öz Sağlık-İş Sendikası İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Ergin Balekoğlu ve sağlık çalışan üyeleri ile bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu. İşçi Haber de Öz Sağlık-İş Sendikasının basın toplantısına katıldı. Sağlık çalışanlarına destek vermek amacıyla basın açıklamasına mikrofon uzattı.

Basın açıklamasına Öz Sağlık- İş İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Ergin Balekoğlu, Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy, Öz Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Kudret ÖRGEL, Hak-İş Konfederasyonu İstanbul Başkanı Mustafa Şişman ve Hak İş Konfederasyonu'na bağlı sendikaların şube başkanları da katıldı.

Son zamanlarda gündemde üst sıralarda yer alan "hekim zammı" diğer sağlık çalışanlarının tepkisini çekti. Yeni bir karar alabilmek için bu değerlendirme, bütçe görüşmelerinden sonraya  ertelenmişti. Yapılacak zam ile sağlık işçileri, sağlık çalışanı olarak görülmeyip yapılacak zam kapsamının dışında tutuldu. Bu durum sağlık çalışanlarının tepki göstermesine sebep oldu.

Türkiye'nin 81 ildeki iki yüz bin üyesiyle kamunun en güçlü sendikası olan Öz Sağlık-İş Sendikası, Genel Başkan Devlet Sert ile büyüdü.

Pandemi sürecinde ve öncesinde sağlık çalışanlarına her zaman destek olup yanında duran Öz Sağlık-İş Sendikasının Genel Başkanı Devlet Sert, onların yaşadığı zorlukları ortadan kaldırmak için elinden geleni yapmaktadır. Alanında uzman ve büyük başarılar elde etmiş bir sendikacı olan  Devlet Sert, başarılı kadrosuyla sağlık alanında çalışan işçilerin haklarını korumak için canla başla mücadele etmeye devam ediyor.

"İşçiyi Sağlık Çalışanı Olarak Görmeyen Zihniyeti Kabul Etmiyoruz"

Bugün Lütfü Kırdar Şehir Hastanesi önünde yapılan basın açıklamasında Öz Sağlık-İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Ergin Balekoğlu, "Sağlık ve sosyal hizmet işçisinin yetkili sendikası olarak; işçiyi sağlık çalışanı olarak görmeyen anlayışı kabul etmiyoruz." şeklinde konuştu.



Balekoğlu, “Pandeminin kahramanı sağlık çalışanlarına müjdemiz var” denilerek açıklanan zam haberiyle birlikte kimlerin sağlık çalışanı olarak görülüp, kimlerin kapsam dışı tutulduğu net olarak ortaya çıkmıştır. Hastanelerde sürekli şiddete maruz kalan, yöneticiler tarafından türlü mobinglere uğrayan ve görev tanımları dışında olmasına rağmen hasta ve çalışan sağlığı hiçe sayılarak çalıştırılan sağlık işçilerinin, bir de yapılan açıklamalarla “Sağlık çalışanı” olarak görülmemiş olması bizleri derinden üzmüştür." dedi.

Ergin Balekoğlu, konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Öncelikle bilinmelidir ki; Sağlık ve sosyal hizmet işçisinin yetkili sendikası olarak; işçiyi sağlık çalışanı olarak görmeyen anlayışı kabul etmiyoruz. Sağlık kurumlarının bel kemiği olan sağlık işçileri olmasa, dünyada ilk sıralara oturan, her türlü övgüyü hak eden Türk sağlık hizmetinin çökeceği herkesin kabul ettiği bir gerçektir. Pandemi koşullarında gösterilen fedakarlıktan söz edilirken;

-Ambulanslarla Covidli hasta taşıyan 112 personelinden, ambulans sürücülerinden, Hasta karşılama personelinden, Covid-19 hastaların altını temizleyen, bakımını yapan, yemeğini yediren, yönlendirmelerini yapan, verilerini giren çalışanlardan, -Sağlık işyerlerinde asayişi sağlayan güvenlik görevlilerinden, teknik işlerden sorumlu işçilerden söz etmemek, onların fedakarlığını yok saymak, ailelerinden uzak günlerce izinsiz çalışan sağlık işçilerini "sağlık personelinden saymamak" şeklinde bir anlayışı kabul etmiyoruz."

Mülakatsız atama ile staj ve çıraklık mağdurları sosyal medyada çok konuşuldu! Mülakatsız atama ile staj ve çıraklık mağdurları sosyal medyada çok konuşuldu!

"Sağlık Çalışanlarının Hizmeti Nefes Gibidir"

Ergin Balekoğlu, Sağlık çalışanlarına yapılan haksızlığa sitemini şu sözlerle sürdürdü:

Balkonlardan alkış aldığımızda ve “Hakkınız Ödenmez” denildiğinde kendimizi vatan nöbetinde hissedecek kadar onurlanmış, gurur duymuştuk ama bugün görüyoruz ki “Hakkınız ödenmez” sözü meğer gerçek anlamında kullanılmış. Balkonlardan alkış aldığımızda ve “Hakkınız Ödenmez” denildiğinde kendimizi vatan nöbetinde hissedecek kadar onurlanmış ve gurur duymuştuk. Ancak bugün görüyoruz ki “Hakkınız ödenmez” sözü meğer gerçek anlamında kullanılmış. Biz sağlık çalışanlarının hizmeti nefes gibidir, kesilince hissedersiniz diyerek açıklamasına son verdi.

Öz Sağlık-İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Ergin Balekoğlu'nun açıklamasının ardından Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy da konuyla ilgili düşüncelerini dile getirdi.

Sağlık çalışanları, kendilerine yapılan bu haksızlığa karşı "Dur" denilmesini ve sorunun çözüme ulaştırılmasını bekliyor.

Bunlara da göz atabilirsiniz