HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan Avrupa Sendikalar Enstitüsü (ETUI) Araştırmacısı Stan De Spiegelaere’in sorularını yanıtladı. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan 20-24 Mayıs 2019 tarihlerinde yapılacak olan ETUC 14. Kongresi için bulunduğu Avusturya’nın Başkenti Viyana’da Avrupa Sendikalar Enstitüsü (ETUI) Araştırmacısı Stan De Spiegelaere’in sorularını yanıtladı. 

Arslan iş yerlerinde demokrasinin sağlanmasıyla ilgili soruya "HAK-İŞ olarak hem işyerlerindeki demokrasinin güçlendirilmesi hem işçilerin kendi taleplerini sendikasının bütün organlarına ulaştırması, hem de işyerinde kendisini güvende hissedip iş güvenliği sağlanarak işçilerin demokratik süreçlere katılımını sağlama açısından ciddi çalışmalar yapmaktayız." cevabını verdi. 

Memur-Sen, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın önünde! 'Emekten tasarruf edilemez, sesimizi duyun' Memur-Sen, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın önünde! 'Emekten tasarruf edilemez, sesimizi duyun'

Arslan "Hem işçilerin kendi taleplerini gerçekleştirmek, hem kendi temsilcilerini oluşturup işverenler karşısında daha güçlü olmalarını sağlamak,  hem de toplu sözleşme süreçlerinde ve diğer süreçlerde işyerlerinde işçilerin taleplerinin özgür bir şekilde ifade edilip bunların işverenlere ulaştırılması ve hayata geçirilmesi konusunda demokratik süreçler bizim için olmazsa olmazdır.” dedi.