NTV'nin sunmuş olduğu "Mesut Yar ile Bugün" programında Hak-iş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, asgari ücret zammına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'dan, Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılması çağrısı geldi. Arslan, " Enflasyon kaybı telafi edilmeli sonra da  iyileştirme yapılması gerekir. " dedi.

İstanbul ilk kez dolar milyarderleri listesine girdi İstanbul ilk kez dolar milyarderleri listesine girdi

TEMMUZ AYINDA ASGARİ ÜCRETE İKİNCİ BİR ZAM YAPILMALI

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, asgari ücrete temmuz ayında zam yapılması gerektiğini söyledi. Zammın sadece asgari ücretlilere değil tüm çalışanları kapsaması gerektiğini ifade etti. "Hükumetimizin asgari ücretse iyileştirme yapmasını istiyoruz, destekliyoruz. Ocak ayına kalmak zorunda değil. Asgari Ücret Tespit Komisyonu daha erken toplanabilir, toplanması da gerekir. Mevzuatımız buna engel değil. Asgari ücretlilerle beraber tüm ücretlileri dikkate alan bir düzenlemeye ihtiyacımız var." dedi.

"KAOSLA KARŞI KARŞIYA KALABİLİRİZ"

Arslan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun temmuz ayında toplanmasının önünde yasal bir engel olmadığını belirtti. Ardından "Sadece asgari ücrette bir artış sağlanır, 2.200.000 kişinin toplu sözleşmeyle elde ettiği haklarına aynı oranda bir zam yapılmazsa o zaman toplu sözleşme düzeni çöker ve gerçekten büyük bir kaosla karşı karşıya kalırız." ifadelerine yer verdi.