Bakan Ersoy: Cumhurbaşkanımızın başlattığı uygulama ile 5 bin gencimiz GençKart'lı oldu Bakan Ersoy: Cumhurbaşkanımızın başlattığı uygulama ile 5 bin gencimiz GençKart'lı oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çam ve Sakura Hastanesi'ndeki yaralıları ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, Bartın'da takip edilen 3 hastanın olduğunu ve durumlarının iyi olduğunu kaydetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'daki 6 yaralıdan 5'nin durumlarının ciddi olduğunu söyleyerek, yanık oranlarının yüzde 65-80 arasında olduğunu kaydetti.

Bakan Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bartın'da şu an takip edilen 3 hastamız var. 2 veya 3 gün içerisinde tabucu edebiliriz. Erken saatlerde durumu ciddi olan 6 hastamızı 5'i yanık hastası 1 hastamız zehirlenme nedeniyle hızla uçak ambulansla yanık merkezine getirdik. Değerlendirmelerimizi yaptık. 6 hastamızın 5'inin durumu ciddi, solunum cihazına bağlı. Yanık yüzdeleri yüzde 65-80 arası değişmekte. Bir hastamızın nakli yapıldığında kalbi durduğu ve canlandırdığımız bir hastamızdı. Düne göre iyi ama ciddiyetini koruyor.

"CUMHURBAŞKANIMIZ HER HASTAMIZI YAKINEN TAKİP EDİYOR"

İlk 4 günün kritik olduğunu, arkadaşlarımızın hassasiyetler takip ettiklerini söyleyebilirim. Ben ve sayın Cumhurbaşkanımız her hastamızı yakınen takip ediyor. Önümüzdeki 3-4 günün yakın takiple seyirlerini görmemiz gerekecek. Tekrar milletimizin başı sağolsun. Karbonmonoksit zehirlenmesi olan hastamız solunum cihazına bağlı değil. Kendisiyle konuştum ama önümüzdeki günlerde tedaviye cevabıyla görülecek."