Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın Yeni bi' Sabah programına konuk olan Lütfü Savaş, "Ankara, İstanbul, İzmir belediye başkanlarının desteğiyle gıda, çadır, içme suyu desteğini artık verebiliyoruz" dedi.

Savaş, Hatay'da 2 bine yakın yıkılmış bina olduğunu belirterek "Kamu binalarının çoğu, bizim kendi binamız, itfaiye, AFAD, üç hastanede ağır hasar var, kayıplarımız çok fazla" dedi.

Kurtarma çalışmaları neden geç başladı?

Savaş, Hatay'da kurtarma çalışmalarının neden geç başladığı sorusuna şu yanıtı verdi:

Ramazan Bayramı tatili için ek otobüs seferleri planlandı Ramazan Bayramı tatili için ek otobüs seferleri planlandı

"Burada büyükşehir daha çok iş makinesi ve itfaiye aracıyla müdahale edebiliyor. Dışarıdan gelenlerin destek vermesi gerekiyor, ilçelerimizin imkanları kısıtlı. Havaalanı kullanılamaz durumda. Gelenler Adana ve Antep'ten gelmek zorunda. Kurtarma ekiplerinin ağır teçhizatları olduğu için karayoluyla gelmeleri gerekiyor. İstanbul'dan gelenler özellikle Bolu'da zorluk çekiyor. Biz iş makineleriyle hızlı kurtarabileceklerimize odaklandık ama tecrübeli profesyonellerin olması gerekiyor."

"Şehir merkezinde ve Hatay'ın belirli bölgelerinde ciddi bir iletişim sıkıntısı var." diyen Savaş, yetkililere ulaşmanın saatler sürebildiğini belirtti.

Savaş, deprem için yeterince tedbir alınmadığını söyledi ve, "Çok şiddetli bir deprem ama daha az hasarla atlatabilirdik" dedi.