HDP, EMEP, TİP, TÖP, EHP ve SMF'nin yürüttüğü ittifak görüşmelerinde yapılan toplantının ardından ittifakın adı Emek ve Özgürlük İttifakı olarak açıklandı.

Bakanlıktan yeni düzenleme: Veliler artık okul içerisine alınmayacak Bakanlıktan yeni düzenleme: Veliler artık okul içerisine alınmayacak

Emekçi Hareket Partisi (EHP), Emek Partisi (EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) temsilcileri, TİP’in ev sahipliğinde İstanbul’da bir araya geldi.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada ittifakın ismi belli oldu.

Yapılan açıklama şöyle:

"Emekçi Hareket Partisi (EHP), Emek Partisi (EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) temsilcilerinin TİP’in ev sahipliğinde İstanbul’da yaptığı toplantı başarıyla sonuçlanmıştır.

Kurumlarımızın girişimiyle, Eylül ayı sonunda kitlesel bir halk buluşması ve en geniş demokrasi güçleriyle birlikte Emek ve Özgürlük İttifakı’nın kuruluşunun ilan edilmesine karar verilmiştir.

Emekçi Hareket Partisi
Emek Partisi
Halkların Demokratik Partisi
Sosyalist Meclisler Federasyonu
Türkiye İşçi Partisi
Toplumsal Özgürlük Partisi."

TIKLAYIN - HDP öncülüğündeki 'üçüncü ittifak' İstanbul'da yeniden toplandı: "Yol haritasını eylül ayında kamuoyuyla paylaşma kararına vardık"