İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından işten çıkarılan ve haklarının ödenmediğini, istifaya zorlandıklarını söyleyen işçiler "Haksız Olarak İşten Atılan İBB Çalışanları" imzasıyla bir çağrı metni paylaştı.

Evrensel'in haberine göre taleplerini açıklayan işçiler 28 Temmuz Perşembe gününden itibaren belediye binası önünde oturma eylemine başlayacaklarını duyurdu.

"SAHİP OLDUĞU MEŞRUİYETİ YİTİRMESİNE NEDEN OLABİLİR"

Sosyal medyada "İBB'de İşçi Kıyımı" hesabı üzerinden paylaşılan metinde, şu ifadeler yer aldı:

"Siyaset yaparak seçim kazanmış karar alıcıların, insanların hayatını etkileyen mühim konularda siyasi söylemler geliştirmeye yanaşmaması kabul edilemez. Özellikle İBB yönetiminin siyaseti risksiz alanda yapma tutumu nedeniyle önemli toplumsal mağduriyetler yarattığıyla yüzleşmesi gerekiyor. AKP iktidarının kendi politik gündemine uymadığı için hukuksuz bir şekilde uydurduğu damgalamaları sorgulamadan kabul etmek ve bu izi takip ederek eylemde bulunmak, İBB yönetimin sahip olduğu meşruiyeti yitirmesine neden olabilir.

"İMAMOĞLU'NUN ONAYI DAHİLİNDE"

CHP Sözcüsü Yücel’den bomba iddialar: Belediyelere yerleştirdiğiniz böceklerin hesabı sorulacak CHP Sözcüsü Yücel’den bomba iddialar: Belediyelere yerleştirdiğiniz böceklerin hesabı sorulacak

Sistematik işten çıkarma süreçleri, İmamoğlu ve ekibinin bilgisi ve onayı dahilinde yürütülmektedir. Bu haliyle mesele asla münferit olmadığı gibi, orta ve alt kademe yöneticilerin kişisel inisiyatifleri de bu noktada belirleyici değildir. Antidemokratik, hukuk tanımaz AKP iktidarına karşı demokrasi ve özgürlük talep ettiğini dile getiren İBB yönetiminin iktidarın hukuksuzluğuna ortak olmaması gerekir.

İBB'nin AKP iktidarının baskılarına direnmek için siyasi/toplumsal gücü vardır. Hakkında herhangi bir dava, soruşturma, gizli soruşturma vs. olanlara yönelik yürütülen güvenlik soruşturmaları gerekçe gösterilerek yapılan işten çıkarmalar bu nedenle hukuki bir zorunluluk değil, İBB yönetiminin siyasi tercihidir.

CHP programı dahilinde yerel yönetim faaliyetlerini yürüten İBB yönetiminin güvenlik soruşturması nedeniyle personelin işine son vermesi, partinin 2018 yılında yayımladığı genelgeye aykırıdır. Ayrıca mevcut uygulamaların, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun fikrini söylediği için kimsenin işinden edilmeyeceği ve barış imzacılarının işlerine iade edilecekleri beyanlarının da hilafına olduğu görülüyor.

Asla geri adım atmayacak ve hakkımız olanı alana kadar alanlardan ayrılmayacağız!"