Almanya'nın kuzey batısındaki Castrop-Rauxel bölgesine sabah saatlerinde düzenlenen baskında kimyasal silah ile terör saldırısı hazırlığı içerisinde olduğu öğrenilen 32 yaşındaki bir İranlı ile bir başka adamın yakalandığı açıklandı.

EKİPLER KORUYUCU ELBİSELER GİYDİ

Sabaha karşı terörle mücadele ekipleri tarafından gerçekleşen baskında polis ve güvenlik güçleri olası bir kimyasal terör saldırısına karşı oksijen maskeleri ve koruyucu elbiseler giydi.

Güney Kore'den vatandaşlarına uyarı! 'İran'a seyahat etmeyin' Güney Kore'den vatandaşlarına uyarı! 'İran'a seyahat etmeyin'

EVDE KİMYASAL MADDELER BULUNDU

Almanya'nın saygın medya kuruluşlarından Welt, ismi açıklanmayan adamın evinde siyanid ve risin isimli kimyasal maddeler bulunduğunu ve bunların kimyasal silah yapımında kullanılabileceğini duyurdu.

Almanya büyük bir kimyasal saldırıdan kıl payı kurtuldu! Şüpheli iç çamaşırlarıyla gözaltına alındı

"ÇOK CİDDİ BİR TERÖR SALDIRISI HAZIRLIĞI İÇERİSİNDEYDİ"

İç çamaşırlarıyla apar topar gözaltına alınan ve binadan çıkarılan adamın sorgusunun devam ettiği belirtildi. Yetkililer, "Gözaltına alınan kişinin devlete karşı çok ciddi bir terör saldırı hazırlığı içerisinde olduğunu tahmin ediyoruz" açıklamasını yaptı. Yetkililer ihbarın bir yabancı istihbarat biriminden geldiğini de aktardı. Güvenlik güçlerinin zanlıyı birkaç gündür izledikleri de belirtilirken ismi açıklanmayan adamın bir hedef belirleyip belirlemediğine dair ise bir açıklama yapılmadı.