İmamoğlu, bugün Saraçhane’de düzenlediği toplantıda Soylu’nun iddialarına rağmen yetkisini kullanmadığını belirterek ‘görev suçu’ işlediğini söyledi. İBB başkanı, Soylu’nun bu yetkisini farklı belediyelerde kullandığını belirterek belgeleri paylaştı.

İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle:

*Yasa belediyelerde sakıncalı personelin işten çıkarılması yetkisini İçişleri bakanına veriyor. Sayın bakan terörist tespiti yapmış ama sekiz ay boyunca bu kişileri yetkisi olmasına rağmen işten çıkartmamıştır. Soylu terörist diye iddia ettiği kişileri işten çıkarmayarak görev suçu işlemiştir.

*Yasayı bilen onay makamının İçişleri bakanlığı olduğunu da bilir ama bundan da bihaberler. Hani yetkiniz yoktu bakan bey? Olmayan yetkinizi kullanıp nasıl oldu da 15 kişiyi işten çıkarttınız? Bakan bey bir toplantı daha yapmalı ve İBB’de bu yetkisini kullanmayıp görevi neden ihmal ettiğini açıklamalı.

Barış Yarkadaş: 'Ekrem İmamoğlu Belediye Başkanlığı yapmak istemiyor' dediler Barış Yarkadaş: 'Ekrem İmamoğlu Belediye Başkanlığı yapmak istemiyor' dediler

*Bakanın görev ihmalini resmi bir belgeyle adım adım size aktararak kanıtlamış durumdayız. Takipçisi olup bunu burada bırakmayacağız. Hakkında suç duyurusunda bulunacağız.