İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu  “Gülten Akın Kütüphanesi”nin resmi açılışında yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

Korhan Berzeg’i arama çalışmalarında 314’üncü gün: Çarpıcı detaylar gündemde Korhan Berzeg’i arama çalışmalarında 314’üncü gün: Çarpıcı detaylar gündemde

"Bu adımlar, İstanbul için özel ve önemli adımlar. Bazen insanlar proje kavramıyla ilgili, ölçü değerlerini ne yazık ki kaybediyorlar. Neyin çok büyük bir proje, neyin çok küçük bir proje olduğunu kavrayamıyorlar. Bugünün iktidarı, aslında böyle bir yanılgıya toplumu düşürdü. Ve topluma gerçek anlamda geleceğine dönük, belki de faydadan çok zararı olan birçok yapısal proje diye kavramlandırılan işler, ne yazık ki önde tutuluyor. Ama önce insan ve insana dokunan kavramlar ise, ne yazık ki unutuluyor, arka plana itiliyor. Hatta hiç insanlarla, insanlarımızla buluşturulmuyor. Bugün kim tahmin edebilir ki, buradaki kızlarımızdan birisi Gülten Akın olmasın. Ya da kim tahmin edebilir ki bir değil birkaç Gülten Akın buradan çıkmasın. Ya da birkaç bilim insanı, dünyayı değiştiren, dünyayı büyük bir hastalıktan kurtaran Uğur Şahin ya da Özlem Türeci buradan çıkmasın. Bunun gibi nice kavramların biz, ama Esenyurt'tan, ama Kıraç'tan, ama Ümraniye'den, Bağcılar'dan çıkacağına yürekten inanıyoruz. Çünkü, ‘Dünyanın en büyük insan kaynağı nerede’ derseniz; bana göre işte onların en büyük kaynaklarından, cevherlerinden birisi İstanbul'da."

"İstanbul'un her yerine, her kesimine hizmet ediyoruz"

"Halk Ekmek Fabrikası'ndan Yerebatan Sarnıcı’na, birçok güzel adımla yol yürüyoruz. Kütüphanelerimizi açıyoruz. Yakın zamanda metrolarımızı, füniküler hatlarımızı, çok daha özel yapılarımızı İstanbullularla buluşturmaya devam edeceğiz. İstanbul'un her yerine, her kesimine hizmet ediyoruz. Doğru, planlı, akılcı yatırımlar yapıyoruz, insana dokunan ve insanlarımızın en temel ihtiyaçlarına katkı sunan... Kimi yerde, uyuşturucuyla mücadele noktasındaki en ciddi adımı atan projeyi hayata geçiriyoruz. Kimi yerde, çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilmeleri için, onların ayağına bilgiyi, kültürü taşıyoruz. Bir yandan da ne yazık ki eski dönemin ihmal edilmiş bir kısım işlerini ya da yarım bırakılmış, eksik bırakılmış bir kısım işlerini tamir ediyoruz, onarıyoruz, şekillendiriyoruz, o bölgeye faydalı hale getirip, vatandaşlarımızın hizmetine büyük bir dönüşümle ve değişimle sunuyoruz."

" İsraftan, kayırmacılıktan, partizanlıktan uzak durarak bu süreci yürütüyoruz"

"Aynı zamanda sosyal yardım meselesi, İstanbul'un en önemli meselelerinden birisi. Bu konuda da etkin bir şekilde İstanbullu hemşehrilerimizin yanında oluyoruz. Göstermeden ve o insanların canını yakmadan bu zor günlerinde, bir elin verdiğini öbür elin görmediği bir biçimde katkı sunmaya ve onlara destek olmaya, sorumluluğumuzu yerine getirmeye gayret ediyoruz. İsraftan, kayırmacılıktan, partizanlıktan uzak durarak bu süreci yürütüyoruz. Bu, aynı zamanda bizim bütçemize bereket kazandırıyor. İsraftan uzak durduğunuzda, bütçeniz bereketle buluşur ve o zaman bir bakmışsınız yapmayı planladığınızdan daha fazla iş yapıyorsunuz."