9 Öğrenciye yönelik taciz skandalında yeni gelişme 9 Öğrenciye yönelik taciz skandalında yeni gelişme

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Habertürk'te gazeteci Fatih Altaylı'nın gündeme dair sorularını yanıtladı. İmamoğlu'na Türkiye'nin odaklandığı 2023'teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmak isteyip istemediği soruldu. İmamoğlu, Altaylı'nın sorusuna şöyle cevap verdi:

"Ben en sorumlu koltukta oturuyorum"

İmamoğlu, 2010 yılının nisan ayından bu yana CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yol arkadaşı olduğunu vurgulayarak sözlerine başladı. Adaylık konusunda manipülasyon yapmaya çalışanların başarısız olacaklarını belirten İmamoğlu, "Her akşam ekranlarda Kılıçdaroğlu-İmamoğlu tartışması var. Aramızda çekişme varmış gibi gösteriliyor. Halbuki kendisine en yakın isim benim. Başkanımızın yol arkadaşıyım. Tüm gezilerimden de haberi var. Aylarca, günlerce KJ'lerde 'Kılıçdaroğlu mu, İmamoğlu mu?' diye yazılır mı? Bu başka bir şey." dedi.

"Ben cumhurbaşkanı adayı olarak ortaya çıkmadım ki" diyerek sözlerini sürdüren İmamoğlu, "İstanbul seçimleri, yaşanan 2 seçim insanların gündemine, zihnine böyle bir tarif yapmış. Bunun sebebi ben değilim. Bana 'Hiç reddetmediniz' diyorsunuz. En az televizyonlarda 7-8 kez benim böyle bir niyetim olmadığımı söyledim. Ben en sorumlu koltukta oturuyorum. Benim sorumluluklarım var" ifadelerini kullandı.

"Benim de iradem genel başkanımızdır"

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun Altılı Masa'nın "direği" olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Şimdi bir 6'lı masa ve Türkiye'nin geleceğini tasarlıyor. Genel başkanımız çok özel işler yaptı. İYİ Parti'ye 20 vekil vererek muazzam bir hamle yaptı. Bu süreç bizi 2019'da Millet İttifakı sürecine taşıdı. Altılı masanın direği genel başkanımız. Benim de iradem genel başkanımızdır. İmza atacağı kararı Ekrem İmamoğlu'nun da kararıdır. Ekrem İmamoğlu'ndan genel başkanımıza daha yakın bir CHP'li olamaz. Orada attığı imzanın altına bize nefer olmak düşer" açıklamalarında bulundu.