Bursa’ya Anadolu turu süreci içinde gezide bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara’da uğradığı suikast sonucunda katledilen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in ailesine taziye ziyareti yaptı.

Ateş’in Osmangazi ilçesindeki ailesinin evine giden İmamoğlu, Ateş'in baba Musa Ateş ve aile fertlerine taziyede bulundu. İmamoğlu'nun yanında eski Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan yer aldı.

CHP'den acı haber: TBMM Grup Müdürü hayatını kaybetti CHP'den acı haber: TBMM Grup Müdürü hayatını kaybetti

"MEMLEKETİMİZİN HER HANESİNE ADALET DİLİYORUM"

Ateş'in ailesine taziye ziyaretinde bulunduktan sonra gazetecilerin sorularına yanıt veren İmamoğlu, "Dertleştik, acıyı paylaştık. Adalet tecelli etmeden tabii ki burada insanların yüreğine su serpilmez. Memleketimizin her hanesine, Sinan Hocamızın da onun anneciğinin, babacığının, eşinin de her hanesine adalet diliyorum. Allah, memleketimizi adaletsizlikten korusun" ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ'NİN 'İŞİNE BAK' TEPKİSİNE İMAMOĞLU'NDAN YORUM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclis'teki grup toplantısı sonrasında, kendisine yöneltilen Ateş cinayetiyle ilgili soruya verdiği "İşine bak" tepkisi, gazeteciler tarafından İmamoğlu'na soruldu. İmamoğlu, soruyu şu ifadelerle yanıtladı:

"Ben, bu konuda Genel Başkanımızın ve özellikle diğer liderlerin söylediklerine bakın diyorum. Ne diyorlar? ‘Mutlaka adalet için mücadele edeceğiz’ diyorlar. Ben de kendilerine söyledim. Hem onu temsil ediyorum hem de şahsım adına da ben dahil, bütün herkes, adaletin tecelli etmesi için bu sürecin, Sinan Hocamızın bu sürecinin takipçisi olacağız. Bu ülkede faili meçhulden nice ailelerin canı yandı. Hala faili meçhul dolaplarında duruyor. Bu ve bu tür süreçleri memleketimize yaşatmayacağız."