İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin katkılarıyla inşa edilen Ardahan Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın Zeytinburnu'ndaki Balıklı Rum Hastanesi'nde çıkan yangınla ilgili olarak yaptığı ve tepkilere neden olan “Cumhurbaşkanımızın talimatıyla müdahale edildi” açıklaması hakkında da konuşan İmamoğlu, "Vallahi gülünür" dedi.

İmamoğlu'nun konuşmasından önce çıkanlar şöyle:

"MİLLET SİZE ÖYLE BİR DERS VERDİ Kİ TOPARLANAMADINIZ"

"Bir seçimde 13 bin fark yediniz, size yetmedi, bu hataları yaptınız, millet size 800 bin oy farkı attı. Yani tabiri caizse millet size öyle bir ders verdi ki toparlanamadınız.

KALIN'IN SÖZLERİ HAKKINDA KONUŞTU: "VALLAHİ GÜLÜNÜR"

İstanbul'da bir yangın çıktı ve gerçekten İstanbul'da Balıklı Rum Hastanesi yandı. İstanbul'un bir şifa yurdudur. Dolayısıyla itfaiyemiz gitti orayı söndürdü. Şimdi ne yapacağız? Her şeyimizde o sağlık ocağının, o sağlık yurdunun, şifa yurdunun yanında olacağız.

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehadetinin üzerinden 9 yıl geçti! Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehadetinin üzerinden 9 yıl geçti!

Sayın Cumhurbaşkanı'nın danışmanı diyor ki, ‘Sayın Cumhurbaşkanı'nın talimatlarıyla oranın yangınını söndürdük.’ Vallahi gülünür. Yani sayın Cumhurbaşkanı'nın talimatlarıyla söndürdük deyince de kulakları çınlasın Cemal Enginyurt bana yazmış Twitter'dan diyor ki ‘Sayın Başkan derhal hesap ver. Gerçekten Cumhurbaşkanı'ndan talimat alarak mı söndürdün?’ Diye bana not gönderiyor.

"SÜRECE DE GENEL BAŞKANIMIZA DA LAYIK OLACAĞIM"

Bu yolculukta hepimiz neferiz arkadaşlar. Ben iddia ile söylüyorum, altılı masaya; o masanın liderliğini yapan genel başkanımıza buradan söylüyorum, ‘En çalışkan, 7/24; bu sürecin, bu değişimin gerçekleşmesi için en çalışkan, bu sürecin neferi, en başarılısı ben olacağım’ diyorum. Çok koşacağım. Genel Başkanımıza da o sürece de layık olacağım. Başarı için yarışacağız. Birlikte kazanacağız. Milletimiz için kazanacağız.”