İSKİ'nin Zeytinburnu'daki hizmet binasının açılış töreni sonrasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy arasında tartışma çıktı.

Arısoy’un İBB Meclisi’nde Abdi İpekçi Spor Kompleksi inşaatıyla ilgili konuşması İmamoğlu ile arasında gerginliğe sebep oldu.

İmamoğlu konu hakkında kendisine danışılmadığını belirtirken Arısoy, 1 buçuk yıldır bekletildiklerini vurguladı.

"TBF BAŞKANI TÜRKOĞLU GELİP ANLATMADI"

İmamoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu’na konuyla ilgili randevu verdiğini ancak Türkoğlu’nun projeyi gelip anlatmadığını ve kendisine dönüş yapmadığını söyledi.

Ankara için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı Ankara için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

İmamoğlu, “Mülk sahibi devlettir. Gelip konuşacaklar. Seninle konuşmuşlar” dedi. Arısoy ise “Ruhsatı ben verdim. Zeytinburnu Belediyesi hissedardır” diyerek karşılık verdi.

"1 BUÇUK YILDIR REDDEDİYORSUN"

İSKİ Zeytinburnu Hizmet Binası’nın açılışı sırasında yaşanan bu konuşmayı doğru bulmadığını belirten Arısoy, “Ben rakamsal şeyleri söylüyorum. Yazdığım şeyler var. 1 buçuk yıldır reddediyorsun.” dedi.

İmamoğlu konu hakkında “Beni niye aramıyorsun?” diyerek soru yöneltti. Arısoy, “İşin sahibi Gençlik ve Spor Bakanlığı’dır. Ben paydaşıyım. Benden önce açıklama yapmışsınız. Ruhsat verdiğim yeri mühürlediniz. Peki siz ruhsatı iptal ederken beni aradınız mı?” diyerek soruya soruyla karşılık verdi.

"DEVLET TERBİYEM MÜSAADE ETMEZ"

Kameralar önünde tartışmayı doğru bulmadığını vurgulayan Arısoy, "Medyanın önünde bir ilçe belediye başkanıyla bir büyükşehir belediye başkanının bunu müzakere etmesi doğru değil. Devlet terbiyem buna müsaade etmez. İş görme tavrı değil. Bunu keşke yukarıda konuşsaydık. Kameraların önünde konuşmayı tercih ediyorsunuz.” dedi.

İmamoğlu, Arısoy’a “Beni suçladınız. Benimle irtibat kurun.” diyerek cevap verdi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, yaşanan tartışma sonrasında açılışı yapılan hizmet binasını terk etti.

VATANDAŞTAN BAKIRKÖY TEPKİSİ

Yaşanan tartışma sonrasında aracına doğru geçen İmamoğlu'na bir vatandaş, Bakırköy'de mahkeme kararlarına rağmen hukuksuz işlemler yapıldığını söyleyerek tepkisini gösterdi.