Geçtiğimiz aylarda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda imar affı ile ilgili yeni bir gelişme yaşanmıştı. 

AK Parti, Kredi Garanti Fonu'na (KGF) aktarılacak kaynağın 100 milyar Türk Lirasına (TL) yükselmesini ve memurlara 3600 ek gösterge verilmesini içeren toplam 57 maddeden oluşan kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sundu.

Hazırlanan teklifte yer alan bir maddede 3194 sayılı İmar Kanunu’nda önemli bir değişiklik yapılıyor.

Kartal Belediyesi’nde yarım maaş krizi! Kartal Belediyesi’nde yarım maaş krizi!

Uzmanların imar affına benzer bir hüküm olarak değerlendirdiği teklife göre 31 Aralık 2021 tarihinden önce yapılmış inşaatlarda, elektrik ve su aboneliği için ruhsat alma ve ruhsata göre yapma şartı kaldırılıyor.

İMAR AFFININ ÖNÜNÜ AÇACAK

Düzenlemeyi değerlendiren uzmanlar, bunun doğrudan bir imar affı olmadığını, ancak imar affının önünü açabilecek bir uygulama olduğunu kaydetti. Düzenlemenin aynen kanunlaşması halinde, yaptıkları konutlar için iskan almamış müteahhitlerin daha kolay satış yapmasının önünün açıldığını kaydeden kaynaklar, “Günümüzde müteahhitler konutu satıyorlar fakat iskan olmadığı için elektrik ve su aboneliği şantiyeden kullanılıyordu. Ev alanlar da sürekli müteahhidi sıkıştırıyorlardı. Bundan sonra imar başvuruları da düşebilir” değerlendirmesinde bulundular.

Yapılan açıklamalardan sonra kamuoyunda yeni bir af beklentisi oluşurken gözler meclisten gelecek müjdeli habere çevrildi.