Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde etkili olan 7.7'lik depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 381'e çıkarken 20 bin 426 kişi de yaralandı.

BM: Gazze'de 270 bin ton katı atık birikti BM: Gazze'de 270 bin ton katı atık birikti

Deprem Kahramanmaraş'ın yanı sıra Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da ağır hasara yol açtı. Birçok ülke Türkiye'ye taziyelerini iletti ve yardıma hazır olduklarını bildirdi.

Meydana gelen depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken, İngiltere’deki University College London’daki Yer Bilimleri Fakültesinde sismolojik hesaplamalar üzerine çalışan Dr Stephen Hicks, çevre illeri hatta ülkeleri de etkileyen çifte depremi “olabilecek en kötü senaryo” olarak değerlendirdi.

Euronews’in haberine göre, Sismometreler aracılığıyla gözlemlerin başladığı 1900’lü yıllardan bu yana Doğu Anadolu fay hareketliliğinin varlığından söz eden ancak daha öncesinde bu büyüklükte bir depremin kaydedilmediğini dile getiren Hicks, “Türkiye’nin güneydoğusunda daha büyük depremler olabilir. Çok geniş bir zaman aralığında da gerçekleşebilir ama dah kısa da olabilir. Çifte depremler bizim için sıradışıdır. Ancak burada yaşandı. On binlerce artçı şok olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bunların çoğunun küçük olmasını ve hasara yol açmamasını umuyoruz. Ancak ne yazık ki güçlü artçı şokların olma ihtimali var” dedi.