İsrail'in soykırımı sürüyor: Gazze'de can kaybı 32 bin 552'ye çıktı İsrail'in soykırımı sürüyor: Gazze'de can kaybı 32 bin 552'ye çıktı

 İngiltere, rekor düzeydeki en sıcak geceyi kaydettikten sonra Salı günü ilk kez sıcaklıkların 40C'ye ulaşmasına hazırlanıyor, tren seferlerini durdurmaya, bazı okulların kapanmasına ve hayvanat bahçelerinin hayvanları büyük buz şekerleriyle beslemeye zorluyor. .

Aşırı sıcakta veya karda önemli ulaşım hizmetlerini sürdürmekte zorlanabilen İngiltere, sıcaklıkların 2019'da kaydedilen 38.7C'lik bir önceki rekoru aşması nedeniyle "ulusal acil durum" alarmına alındı.

Ulaştırma bakanı Grant Shapps, İngiltere'nin daha yüksek sıcaklıklarla başa çıkmak için altyapısını tamamen yenileyebilmesinin yıllar alacağını söyledi.

BBC'ye verdiği demeçte, "Önemli miktarda seyahat kesintisi gördük" dedi. "Muhtemelen bugün İngiltere'de kaydedilen en sıcak günü göreceğiz ve çoğu Viktorya döneminden inşa edilen altyapı, bu tür sıcaklıklara dayanacak şekilde inşa edilmedi." dedi.

Avrupa'nın çoğu, bir haftadan fazla bir süredir Portekiz, İspanya ve Fransa'daki kuru ve kuru kırsal alanlarda orman yangınlarına yol açan bir sıcak hava dalgasında pişti.

İngiltere'de sıcaklık, yaygın seyahat problemlerini ve tren operatörlerinden insanların hizmeti yalnızca gerekliyse kullanmalarını talep etti. Network Rail, Pazartesi günü Londra yakınlarında bükülen bir rayı gösteren bir resmi tweetledi.

Londra'daki Luton Havaalanı, pistte bir yüzey kusuru bulunmasının ardından uçuşları askıya aldı ve operasyonların, pistin kısmen eridiğini öne süren bir basın raporuyla Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne bağlı Brize Norton'dan saptırılması gerekiyordu.
Kuzeydoğu İngiltere ile Londra arasındaki önemli bir rota da dahil olmak üzere bazı demiryolu hizmetleri iptal edildi.

Polis, iki gencin gölde ve nehirde yüzerken başı belaya girdikten sonra öldüğünü bildirirken, halk serinlemek için açık suda yüzmemeleri konusunda da uyarıldı.

Chester'daki en az bir büyük hayvanat bahçesi kapanacağını söylerken, Bristol Hayvanat Bahçesi sincap maymunları, kea papağanları ve kırmızı pandaların sebze, yaprak veya yemek kurduyla dolu donmuş dondurmalarla beslendiğini söyledi.

Londra'nın merkezinde, dünyanın dört bir yanından gelen turistler Buckingham Sarayı ve Londra Kulesi gibi önemli yerleri ziyaret etmeye devam etti. Trafalgar Meydanı'nda birçok kişi ellerini, ayaklarını ve kafasını fıskiye havuzlarına daldırmak için durdu.

Bükreş'te yaşayan Reinier van den Heurel, başkentte yolunu güneşe göre seçtiğini söyledi. Reuters'e verdiği demeçte, "Gölgeden gölgeye, uzun süre güneşte kalmanız gereken her yerde yürüyün, bu sınır dışı" dedi.

Bu haber Reuters'dan alınmıştır.