Geçtiğimiz günlerde Meta sözcüsü Instagram’daki hikaye deneyimini geliştirmenin yolları üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Sözcünün açıklamasına göre, videolar artık otomatik olarak 15 saniyelik kliplere dönüştürülmek yerine 60 saniyeye kadar oynatılabileceğini açıklamıştı. 

Instagram, profilinizi görüntüleyenleri rahatlıkla kontrol edebileceğiniz yeni bir özelliğini kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor. 

HaberGlobal'in haberine göre şu anda Instagram’da bir hikaye paylaştıktan sonra hikayemizi açıp görüntüleyenleri ‘hareketler’ butonuna bastıktan sonra ‘görüntüleyenler’ sekmesi altında görebiliyoruz. Yani hikayemize bakan tüm hesapları görmek mümkün. Ancak özellikle bir kişinin hikayemize bakıp bakmadığını merak ettiğimizde ise tek tek tüm ‘görüntüleyen’ hesapları gözden geçirmemiz gerekiyor. İşte Instagramstalkerları’ tek hamlede görebileceğimiz bir işlev geliştiriyor; arama çubuğu.

Uygulama geliştiricisi Alessandro Paluzzi, Twitter üzerinden paylaştığı bir ekran görüntüsüyle Instagram’ın yeni bir özelliğini takipçilerine duyurdu. Henüz geliştirme aşamasındaki özellik, hikayeleri görüntüleyenler sekmesine gelecek olan arama çubuğu. Arama çubuğu sayesinde hikayelerimize kimin baktığını daha hızlı şekilde bulabileceğiz. 

BMW iX2 eDrive20 Türkiye'de satışa sunuldu! BMW iX2 eDrive20 Türkiye'de satışa sunuldu!

Hikayelere gelecek olan arama sekmesi özelliği şu anda geliştirme aşamasında. İlerleyen dönemlerde sosyal medya devi bu özelliği tüm kullanıcılara sunabilir ya da özelliği kullanıcılara sunmadan rafa kaldırabilir.