Güney Kore’de bir yazılım mühendisi Microsoft’un Internet Explorer’ı kullanımdan kaldırma kararını özel bir mezar taşı yaptırarak karşıladı.

Bir dönemin meşhur ve internette gezinmenin tek seçeneği olan tarayıcısı Internet Explorer, farklı tarayıcıların piyasaya sürülmesiyle eski ününü kaybetti. Klasik haline geline tarayıcı, 15 Haziran itibariyle Microsoft kararıyla kapandı.

Güney Koreli yazılım mühendisi Jung Ki-young ise Internet Explorer ile 25 yıldır devam eden serüvenini yaptırdığı mezar taşıyla  ölümsüz bir hale getirmeye karar verdi.

"BAŞKA TARAYICILARI İNDİRMEK İÇİN"

Mühendisin özel olarka yaptırdığı mezar taşında tarayıcının logosu ve 'Başka tarayıcıları indirmek için iyi bir araçtı' yazısı dikkat çekti.

Yapay zeka rutin iş yapanları işsiz bırakabilir! İşte o meslekler… Yapay zeka rutin iş yapanları işsiz bırakabilir! İşte o meslekler…

Yapılan cenaze töreninin fotoğrafı internete düşerek yayıldı.

Yazılım mühendisi Jung, yaptırdığı  mezar taşının önceki yıllarda iş hayatında büyük bir yeri olan Internet Explorer’a karşı farklı hislerini yansıttığını belirtti.

Jung, artık işlerliği kalmayan tarayıcının bir baş belası olduğunu vurgulayarak kurduğu ilişkiyi sevgi-nefret olarak tanımladı.

Microsoft, aldığı kararla Internet Explorer yerine Microsoft Edge’nin kullanılacağını duyurmuştu.