İBB yönetimindeki İSKİ Tuzla Biyolojik ve İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri'nde çalışan işçiler, iki aydır maaşlarını alamadıkları ve bunun yanı sıra geçmişe dayalı tazminatlarının da verilmediği için mağdur olduklarını ifade ettiler.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Staj mağdurlarına büyük destek CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Staj mağdurlarına büyük destek

Edinilen bilgilere göre, İBB yönetiminin sorumsuzca davrandığı gerekçe gösterilerek çalışanların hak kaybına uğradığı öğrenildi.  Çalışanların gerekli temizlik ürünlerine ulaşamadıkları, verilmesi gereken iş elbiseleri ve yeterli alet ve edevata sahip olmadıkları için hastalıklara doğrudan maruz kaldıkları ortaya atılan iddialar arasında yer aldı. 

"ARITILMAYAN ATIKSULAR DOĞAYI KİRLETMEKTE"

İSKİ Tuzla Biyolojik ve İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri'nde çalışan işçilerden biri şikayetini "Tesis'in atıksu arıtma kapasitesinin 154.000 metreküp olduğunu ancak tesise günlük 200.000 metreküp'ten fazla atıksu geldiğini ve kapasitenin üstünde gelen atıksuyun arıtılmadığı bu sebepten ötürü ilave tesisler yapılması gerektiği belirtilmişti. İBB'nin acilen bahsettiğim yerlere yatırım yapması gerekmektedir. Aksi takdirde arıtılmayan atıksular doğayı kirleterek başta deniz canlısı olmak üzere insan sağlığını da tehdit etmektedir. " ifadeleriyle dile getirdi. 

PAŞAKÖY'DE ATIKSULAR RİVA DERESİ'NE BOŞALTILIYOR

İstanbul Paşaköy'de atık suların arıtılmadan Riva Deresi'ne akıtıldığı iddia edildi. İSKİ Paşaköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'ndeki atık suların bir süredir arıtılmadan dereye akıtılması vatandaşlar tarafından şikayet edildi. Vatandaşlar derenin renginin değiştiğini iddia ederken sudaki canlıların da tehdit altında olduğunu öne sürdüler. Bölge halkı İSKİ'den gelen atık suların artıtılmadan dereye karışmasına tepki gösterdi.