Doların yükselişe geçmesiyle birlikte altın rekor kırmaya başladı. Bu yükselişin başlıca sebebi olarak Merkez Bankasını işaret eden Memiş, "Silkeleme operasyonu"nun başladığını duyurdu. 

"FED CİDDİ BİR OPERASYON YAPTI"

"Hiç kimsenin beklemediği bir anda FED ciddi bir operasyon yaptı. Silkeleme dediğimiz bu operasyonla tüm varlıklarda çöküşe neden olduğunu gözlemliyoruz. Özellikle kripto paralarda, euro dolar paritesinde, diğer para birimlerinde ve emtia fiyatlarında yaşanan bu hızlı çöküşle birlikte dolar endeksinin 104.64 seviyesine kadar hızlı bir yükseliş gösterdiğini gözlemliyoruz. Dolar endeksi 105 seviyesine gözünü dikmiş durumda. Yani dolar uluslararası piyasalarda değer kazanmaya devam ediyor.

FED'den gelen şahin tonundaki faiz artırımı açıklamalarında diğer riskli varlıklarda da sert satışlara neden oldu. Küresel borsalarda da sert düşüşler gördük."

"VATANDAŞLAR YATIRIM İÇİN SAKİN OLMALI"

"Ancak akıllı olan yatırımcı bugünleri daha önceden görebiliyor. Yüksek enflasyon karşısında merkez bankalarının piyasaları manipüle etmesi, özellikle resesyon riskiyle küresel piyasaların karşı karşıya bırakması, merkez bankalarının faiz artırmaktan başka çaresinin kalmaması da gelecek aylar için çok da yönetilebilir bir dünya ekonomisi olmadığını da bize göstermiş oluyor. Her ne kadar yapılan hamleler farklı yatırım araçlarında hiç beklenmedik bir şekilde bir silkeleme operasyonu yapmasıyla birlikte yatırımcıların da bu süreçte kesinlikle soğukkanlı, panik yapmadan sakin kalması gerektiğini de özellikle belirtmek isterim.
Bu silkeleme operasyonun ardından dolar karşısında değer kaybetmiş olan finansal değerlerde tekrar yüzde 5, yüzde 6'lık yükseliş olduğunu görüyoruz. Aslında her ne kadar çok düşük rakam varsa, o piyasaya giren yatırımcı sayısında da ciddi bir atış olduğunu görüyoruz."

"SİLKELEME OPERASYONU SÜRÜYOR"

"Küresel piyasalarda bütün borsalarda yaşanan hızlı satışla birlikte bizim borsamızda da tekrar hızlı satışlar olduğunu hep beraber gördük. Borsa İstanbul 2420 puan seviyesinde. 100 endeksi, yurtdışına göre kıyasla pozitif yönde ayrıştığını görmüştük. Dolar karşısında Borsa İstanbul 100 endeksi ucuz kaldı. Yükseliş devam eder mi? Ben risk görüyorum, 2500 puan seviyesinin üzerindeki ataklara çok dikkat etmek gerekiyor. 2250 puan seviyesi ise güçlü destek olarak takip edeceğim ancak yurt dışı borsalara baktığımsızda önümüzdeki haftalarda bu satış dalgasının tekrarlanması olasılığı çok yüksek. Emtilaar ve paritelerde satış bitti diye bir şey yok. Silkeleme operasyonu sürüyor sadece tepki alımı görüyoruz ama operasyonun ne kadar süreceğiyle ilgili belirsizlik devam ediyor."

Altın fiyatlarında yükseliş sürüyor! Altın fiyatlarında yükseliş sürüyor!

"İNSANLARIN YATIRIMLARINI ÇALIYOR"

"Doların karşısındaki yatırım araçları resmen ezme politikası sürüyor. Resmen insanların yatırımlarını çalıyorlar. Çok büyük bir operasyonun içindeyiz bu hafta. Varlıklarınıza sahip çıkın. Bu geçici tuzaklara karşı duruşunuzu bozmayın. Yapabilecek hiçbir şey yok, küresel finans sistemi çöktü. Çöktüğü için de insanların varlıklarını ellerinden alıyorlar. Lütfen varlıklarınıza sahip çıkın."