İslam Memiş, ilk olarak perol fiyatlarının 120 dolar seviyesine kadar yükselmesi konusunda açıklama yaptı. Memiş, "Bu süreçte petrol fiyatları 120 dolar seviyesine kadar yükselince Suudi Arabistan'dan açıklama geldi, devreye gireriz diye. Yine geleceğe dair endişeler artmaya devam ediyor. Ortada bir pasta var ve bu diğer OPEC üyelerinin açıklamalarını da takip etmek gerekiyor. Petrol fiyatlarına karşı yapabilecek çok da bir şey yok. Gıda kalemlerinde yeni zamları destekleyen bir gelişme olarak duruyor. Petrol fiyatlarının yıl sonuna kadar da 130-140 seviyesine kadar yükselişine devam edeceği beklentileri var. Sonbaharda yeni yükselişler olabileceğini bekliyorum." dedi. 

"4 MİLYON GÖÇ BEKLİYORUM"

Memiş, "İstanbul'dan 4 milyon göç bekliyorum. Bugünkü gelir gider tablosu bunu gösteriyor. Bir mucize olmayacaksa, emlak, kira, enerji tarafındaki, faturalardaki artışlar bunu gösteriyor. Enflasyon konuşulurken göçle alakalı politikalar belirlendi mi, yeni tarım politikalarını gündeme getirecek mi? Sayın Cumhurbaşkanı bir hafta içinde büyük ihtimalle yeni ürün tanıtacak" diye konuştu.

MEMİŞ'TEN ENFLASYON DEĞERLENDİRMESİ

Enflasyona dair değerlendirmeler yapan Memiş, "Bugün ekranlarda görülen enflasyon bugün İstanbul'da yüzde 87 ise bir ay sonra 97 olacak, sonra yüzde 100'ü geçecek. Sonra mevsimsel etki ile 5-10 puan düşüş olursa tekrar rehavete düşersiniz. Ülkeler kendi gıdalarını stokluyorlar. İçeride kur atakları ile enflasyon rakamlarıyla mücadele zorlaşıyor. Tarım politikalarında acil eylem planına ihtiyaç olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Memiş, sözlerini şöyle tamamladı: "Şu anda ABD'si, Avrupa'sı, Çin'i gıda ile ilgili problem yaşıyor. Enflayona karşı faizle geçiştirmeye çalışıyorlar ama başarısız olacaklar. Ciddi sıkıntılı süreç geliyor. Sonbaharda paranızla bile gıda alamayacağınız ülkeler göreceğiz. Kıtlık ekonomisidir bu, paranız var ama gıdaya ulaşamıyorsunuz."

GRAM ALTIN 1450 LİRAYA YÜKSELEBİLİR

Memiş, farklı bir programda ise gram altına dair açıklamalarda bulundu: "Yıl içinde 2 bin 150 dolar olması yönündeki öngörümde bir değişiklik yok. Mart ayında 2068 doları gören altın jeopolitik risklerden beslenirken ama bundan sonraki süreçlerde enflasyon ve resesyon riskinden dolayı yükselişlerin devam etme ihtimali var. Gram altın fiyatında da yükseliş öngörüm devam ediyor.

Özellikle temmuz ayında 1200 lira seviyesi, yıl sonuna kadar da 1450 lira seviyesi öngörümde de değişiklik yok. Bunu da hem ons altın hem de dolar/TL kurunda yaşanabilecek gelişmelere bağlıyorum. Yine temmuz aylarında döviz kurlarında yukarı yönlü atakların gelmesi muhtemel bir sonuç olacaktır. O yüzden emtia fiyatlarında yaşanabilecek geri çekilmeler yatırımcılara fırsat sunacak." 

İstanbul ilk kez dolar milyarderleri listesine girdi İstanbul ilk kez dolar milyarderleri listesine girdi