Yeni haftanın ikinci gününde İslam Memiş, gram altının yükselişe geçmesine ilişkin tarih verdi. 

81 ilde altın için yeni uygulama! Kuyumcular artık almayacak 81 ilde altın için yeni uygulama! Kuyumcular artık almayacak

Memiş, "Geçen haftadan beri yükseliş trendlerini görüyoruz. Ben varlıklarımıza sahip çıkmamız gerektiğini, satış yapanların zarar edeceği bir dönemde olduğumuzu ifade etmiştim. Temmuzda yeni pik seviyeleri göreceğimizi de ifade etmiştim. Haziranda iç gelişmeler ancak temmuz ayında 'devam mı tamam mı?' modelinde bir arayışta olacağımızı ifade etmiştim" diye konuştu.

DOLAR VE EURO ARTABİLİR

"Borsa İstanbul'da satışların devam edeceğini tahmin ediyorum. Gelişmekte olan ülkelerdeki satışlar bizim Türkiye piyasalarına kaçınılmaz olarak yansıyor. Dolar TL kuru 16 lira seviyesinde serbest piyasalarda. Ekranlarda ise 16 seviyesinin altında. Bugün gün içinde serbest piyasalarda 16.10 seviyelerine kadar yükseliş olabileceğini göreceğiz. Euro 16.90 lira seviyesinde. 16,92 aralığını takip edeceğim. Büyük ihtimalle ekonomi sayfalarında kurun 17 lira seviyesini kırdığını haber yapacaklar, sürpriz olmasın. Çünkü euro/dolar paritesinde yükselişin devam edeceğini ifade etmiştim. Şu anda 1.0595 seviyesinde. Buradan tekrar 1 puanlık yukarı yönlü hareketi devam ettireceğini düşünüyorum. Bu hafta içinde belki 1.07 seviyesine kadar çıkabilir" dedi.

' TAKİP EDİYOR OLACAĞIM'

Memiş, "Ons altın 1855 seviyesinden yükselişle haftaya başladı. Geçen hafta, ons altındaki yükselişler muhtemelen 1865 seviyesine kadar devam edebilir ama buradan kar satışı gelebilir dedim. Yükseliş trendi 1780'den başladı, bu trend 1867 dolara kadar devam edebilir. Aslında bant aralığı 1780-1880 dolar aralığıdır. FED toplantısına kadar, bu aralıkta gelip gider. Belki test etmeden tekrar bir kar satışı gelebilir, bu da normaldir. Bugün gün içinde 1840-1860 dolar aralığını takip ediyor olacağım" diyerek konuşmasını sürdürdü.

GRAM ALTIN İÇİN TARİH VERDİ

Memiş, "Gram altın şu anda (23 Mayıs 09:00) 950 lira seviyesinde. Temmuzda 1000 lira üzerinde bir rakamla yola devam edecek ancak haziranda bir mola vereceğiz. Neden haziran, birazdan bunun da mesajını tekrar vermiş olacağım. 21.93 seviyesindeki gümüş fiyatlarının tekrar 23 dolar seviyesinin kıracağını görebiliriz. Brent petrol 112 dolar seviyesinde. Bant aralığı belli 106-116. Merkez Bankaları piyasalarda bir bant aralığı belirledi" ifadesini kullandı.